- Frugt
Ingredienser
- 250 g jordbær
- 125 g syltesukker
- 1 Økologisk citron (skallen)
- 1 vaniljestang
- 1 dl lyst rørsukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 3,75 dl piskefløde
-
Fremgangsmåde
-
1Jordbærmarmelade:
-
2Rengør jordbærrene, fjern stilken og skær dem i mindre stykker.
-
3Bland jordbær, syltesukker og citronskal i en gryde og bring massen i kog. Lad det marmeladen simre i 10 min. Herefter stilles marmeladen til side, så den kan køle af imens du laver isen.
-
4Parfait is:
-
5Skær vaniljestangen over på det lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Mas vanlijekornene sammen med lidt af sukkeret.
-
6Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen, indtil det bliver til en lys og luftig æggesnaps.
-
7Pisk fløden til flødeskum i en gryde og vend æggesnapsen i. Vend til sidst, den afkølede jordbærmarmelade i og sæt isen på frost i tre timer. Pynt eventuelt isen med friske jordbær, ved servering.