- Mælkeprodukter
Ingredienser
- 6 dl piskefløde
- 60 g sukker
- 6 blade husblas
- Skallen af 2 appelsiner
- 200 g mørk chokolade (mindst 70 %)
- 100 g appelsinmarmelade
-
Fremgangsmåde
-
1Til panna cotta: Læg husblassen i blød i koldt vand.
-
2Varm fløden op i en mellemstor kasserolle sammen med sukkeret og appelsinskallen, til det simrer.
-
3Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas, og tilføj flødeblandingen (1 blad husblas til 1 dl fløde). Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform. Tilføj blandingen (ved stuetemperatur) i fordybningerne sammen med 8 g appelsinmarmelade og sæt den i fryseren natten over.
-
4Smelt den mørke chokolade i et vandbad.
-
5Vend forsigtigt den frosne panna cotta-cannelé ud af formen ved hjælp af spidsen af en smørekniv.
-
6Pynt med den smeltede chokolade og sæt i køleskabet i 1 time, så chokoladen kan sætte sig inden servering.