Kage med bær

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kage med bær
Bag en smagfuld bærkage i din støbejernstegepande. Kagen er perfekt til kaffen eller som dessert, da den er nem og hurtig at lave – og så smager den fantastisk! Har du bær i fryseren fra sidste sæson, er denne kageopskrift en oplagt mulighed for at få dem brugt. Til denne opskrift er der benyttet en stegepande med støbejernshåndtag på 30 cm.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 280 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g blandede bær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 170°C
  • 2
    Pisk smør og sukker til en cremet masse. Tilsæt derefter æggene ét ad gangen imens der piskes, til det bliver en luftig dej
  • 3
    Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt med æggeblandingen
  • 4
    Smør støbejernspanden med smagsneutral olie og spred dejen jævnt ud i den
  • 5
    Tryk bær ned i dejen over hele kagen og gem eventuelt nogen til at pynte kagen med til sidst
  • 6
    Drys en jævnt lag sukker ud over kagen
  • 7
    Bag i ca. 30 minutter
  • 8
    Pynt kagen med mynte og de overskydende bær