- Frugt
Ingredienser
- 250 g blandede rosiner
- 80 ml rom af god kvalitet
- 4 appelsiner eller klementiner
- 30 g perlesukker
- 50 g smør, i tern
- Saften fra en appelsin
- 2 dl mælk
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 140 g hvedemel
- 4 store æg fra fritgående høns, blomme og hvide adskilt
- Et nip salt
- 30 g perlesukker
- Madlavningsspray
-
Fremgangsmåde
-
1Læg rosiner i en skål, hæld rom over, og lad dem stå i 30 minutter.
-
2For at lave klistret citrus, skær toppen og bunden af appelsinerne. Skær forsigtigt skal og skind væk med en skarp kniv for at blotlægge kødet af citrusfrugten, og skær i 4 dele.
-
3Varm en pande på medium varme, tilføj sukker og lad det forsigtigt karamellisere. Når det er gyldent, tilføj citrusskiverne og smør og lad det smelte. Tilføj derefter appelsinsaft og lad simre i yderligere 2 minutter. Sæt til side, når massen er klistret og har en konsistens som sirup.
-
4For at lave Kaiserschmarrn, pisk æggeblommerne, 1 spiseskefulde sukker, vanilje og en halv kop mælk i en skål. Pisk forsigtigt mel i til dejen er jævn, og tilføj derefter den resterende mælk. Pisk æggehviderne med et nip salt indtil blandingen kan lave toppe. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen med æggeblommer og mælk.
-
5Smør en Le Creuset 26 cm Signature stegepande med madlavningsspray og placer på et blus ved lav varme. Hæld hele blandingen i panden og lad siderne blive tilberedt. Fordel halvdelen af rosinerne over. Når der begynder at dannes bobler på overfladen, er den klar til at blive vendt. Brug en dejskraber til at løsne din Kaiserschmarrns kanter, før du fordeler halvdelen af rosinerne udblødt i rom hen over dejen. Vend hurtigt Kaiserschmarrnen, og lad den anden side stege igennem i 5-8 minutter, indtil den er gennembagt og mørkebrun men ikke brændt. Fjern den fra panden og skær den i bidder i fornuftig størrelse.
-
6Drys med flormelis og server varm med de resterende rosiner udblødt i rom og den klistrede, saftige citrus.