Kaiserschmarrn med rom-rosiner og karamelliserede citrusfrugter

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Kaiserschmarrn med rom-rosiner og karamelliserede citrusfrugter
Den traditionelle, luftige og bløde pandekage-dessert fra Tyskland er hygge i en pande! Den er spækket med rosiner udblødt i rom og revet i mundrette stykker, inden den bliver overhældt med karamelliserede citrusfrugter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL ROSINERNE UDBLØDT I ROM
  • 250 g blandede rosiner
  • 80 ml rom af god kvalitet
TIL DE KARAMELLISEREDE CITRUSFRUGTER
  • 4 appelsiner eller klementiner
  • 30 g perlesukker
  • 50 g smør, i tern
  • Saften fra en appelsin
TIL KAISERSCHMARRN-DEJEN
  • 2 dl mælk
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 140 g hvedemel
  • 4 store æg fra fritgående høns, blomme og hvide adskilt
  • Et nip salt
  • 30 g perlesukker
  • Madlavningsspray
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Læg rosiner i en skål, hæld rom over, og lad dem stå i 30 minutter.
  • 2
    For at lave klistret citrus, skær toppen og bunden af appelsinerne. Skær forsigtigt skal og skind væk med en skarp kniv for at blotlægge kødet af citrusfrugten, og skær i 4 dele.
  • 3
    Varm en pande på medium varme, tilføj sukker og lad det forsigtigt karamellisere. Når det er gyldent, tilføj citrusskiverne og smør og lad det smelte. Tilføj derefter appelsinsaft og lad simre i yderligere 2 minutter. Sæt til side, når massen er klistret og har en konsistens som sirup.
  • 4
    For at lave Kaiserschmarrn, pisk æggeblommerne, 1 spiseskefulde sukker, vanilje og en halv kop mælk i en skål. Pisk forsigtigt mel i til dejen er jævn, og tilføj derefter den resterende mælk. Pisk æggehviderne med et nip salt indtil blandingen kan lave toppe. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen med æggeblommer og mælk.
  • 5
    Smør en Le Creuset 26 cm Signature stegepande med madlavningsspray og placer på et blus ved lav varme. Hæld hele blandingen i panden og lad siderne blive tilberedt. Fordel halvdelen af rosinerne over. Når der begynder at dannes bobler på overfladen, er den klar til at blive vendt. Brug en dejskraber til at løsne din Kaiserschmarrns kanter, før du fordeler halvdelen af rosinerne udblødt i rom hen over dejen. Vend hurtigt Kaiserschmarrnen, og lad den anden side stege igennem i 5-8 minutter, indtil den er gennembagt og mørkebrun men ikke brændt. Fjern den fra panden og skær den i bidder i fornuftig størrelse.
  • 6
    Drys med flormelis og server varm med de resterende rosiner udblødt i rom og den klistrede, saftige citrus.