Kalua Pork – Hawaiiansk langtidsstegt nakkekam

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Kalua Pork – Hawaiiansk langtidsstegt nakkekam
Ordet ”kalua” er Hawaiiansk og betyder ”at tilberede i en ovn under jorden”, og det beskriver, hvordan Hawaiianere normalt tilbereder denne ret. Derhjemme kan du lave retten i en støbejernsgryde i ovnen og få et lige så mørt og smagfuldt resultat. Kalua pork minder på mange måder om pulled pork og kan fx spises med tilbehør, eller som fyld i burgere og tacos.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg nakkekam uden ben
  • 2 spsk. ”grillkrydderi” eller barbecueblanding
  • 6 spsk. flydende røgaroma (kan undlades)
  • 2 gulerødder, i små tern
  • 3 stilke selleri, i små tern
  • 1 lille fennikel, finthakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rids overfladen af nakkekammen på kryds og tværs hele vejen rundt. Massér krydderiet grundigt ind i kødet, og pak det ind i husholdningsfilm eller en frysepose. Lad det marinere i køleskabet natten over.
  • 2
    Tag kødet ud af køleskabet 2 timer før, det skal tilberedes. Forvarm ovnen til 160° C.
  • 3
    Pak kødet ud, og læg det i gryden. Hæld eller sprøjt flydende røgaroma over kødet, læg låget på og lad det stege i ovnen i 5-6 timer. Tilsæt de hakkede grøntsager efter 3 timer.
  • 4
    Når kødet er færdigt, tages det ud af ovnen. Hæld saften op i en beholder. Brug to gafler til at strimle kødet og grøntsagerne inden servering, og hæld eventuelt noget af saften over for at gøre det mere saftigt.