- Kød
Ingredienser
- 2 kg nakkekam uden ben
- 2 spsk. ”grillkrydderi” eller barbecueblanding
- 6 spsk. flydende røgaroma (kan undlades)
- 2 gulerødder, i små tern
- 3 stilke selleri, i små tern
- 1 lille fennikel, finthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Rids overfladen af nakkekammen på kryds og tværs hele vejen rundt. Massér krydderiet grundigt ind i kødet, og pak det ind i husholdningsfilm eller en frysepose. Lad det marinere i køleskabet natten over.
-
2Tag kødet ud af køleskabet 2 timer før, det skal tilberedes. Forvarm ovnen til 160° C.
-
3Pak kødet ud, og læg det i gryden. Hæld eller sprøjt flydende røgaroma over kødet, læg låget på og lad det stege i ovnen i 5-6 timer. Tilsæt de hakkede grøntsager efter 3 timer.
-
4Når kødet er færdigt, tages det ud af ovnen. Hæld saften op i en beholder. Brug to gafler til at strimle kødet og grøntsagerne inden servering, og hæld eventuelt noget af saften over for at gøre det mere saftigt.