- Oksekød
Ingredienser
- 1 kg kalvelårtunge eller kalveklump
- 6 dl hvidvin
- 4 dl vand
- Suppevisk bestående af 1 rosmarinkvist, 2 laurbærblade, 2 dildstilke og 2 persillestilke
- 8 hele peberkorn
- 5 dl piskefløde
- 1 tsk. havsalt
- 4 spsk. Maizena
- 1 citron
- Friskkværnet hvid peber
- 1 bundt grønne asparges
- 4 gulerødder
- 500 g sugar snaps
- 1 bundt kørvel
- 1 bundt dild
- 1 bundt bredbladet persille
-
Fremgangsmåde
-
1Skær kødet i stykker på ca. 4 x 4 cm.
-
2Kom kød, vin og vand i gryden, og kog langsomt op. Skum urenheder af med en hulske.
-
3Tilsæt suppevisken og de hele peberkorn.
-
4Kog kødet under låg ved svag varme i en time. Tør herefter grydens kanter af med køkkenrulle og fjern suppevisken.
-
5Tilsæt fløde og salt.
-
6Jævn saucen med Maizena udrørt i lidt vand. Rør til saucen tykner i ca. 6-8 minutter. Smag til med citronsaft og hvid peber. Skær gulerødderne i skiver og tilsæt dem i gryden.
-
7Skær asparges og sugar snaps ud på tværs, og kog dem i saucen i 5-6 minutter før servering.
-
8Hak krydderurterne og læg lidt til side til at pynte med. Vend de hakkede krydderurter i frikasséen lige før servering.
-
9Anret frikasséen i dybe tallerkener og pynt med krydderurter på toppen.
-
10Tip: Server kogte aspargeskartofler eller et godt brød til.