- Mel
Ingredienser
- 175 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 1 dl olivenolie
- 100 g revet emmentaler
- 100 g soltørrede tomater
- 50 g sorte oliven, evt. med provencekrydderi
- 1 lille håndfuld basilikumblade
- havsalt og friskkværnet peber
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 180° C.
-
2Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og slå æggene ud i melet.
-
3Tilsæt mælk, olivenolie og revet ost.
-
4Skær de soltørrede tomater i små stykker, fjern stenene fra olivenerne, og kom begge dele i dejen.
-
5Hak basilikumbladene, og kom dem i dejen.
-
6Rør dejen sammen med en elpisker. Hæld dejen i en postejform (1,3 l/32 cm) foret med bagepapir.
-
7Bag brødet i 30-35 minutter. Lad det køle af på en bagerist, før du tager det ud af formen. Skær skiver af brødet, server italiensk salami og oliven til, og glem ikke drinksene!
-
8Tip:
-
9I stedet for postejformen kan en af Le Creusets brødforme med non-stick belægning bruges.