Kanapebrød med oliven

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Kanapebrød med oliven
Nem og lækker opskrift på kanapebrød, som passer helt perfekt til tapasbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g revet emmentaler
  • 100 g soltørrede tomater
  • 50 g sorte oliven, evt. med provencekrydderi
  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • havsalt og friskkværnet peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 180° C.
  • 2
    Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og slå æggene ud i melet.
  • 3
    Tilsæt mælk, olivenolie og revet ost.
  • 4
    Skær de soltørrede tomater i små stykker, fjern stenene fra olivenerne, og kom begge dele i dejen.
  • 5
    Hak basilikumbladene, og kom dem i dejen.
  • 6
    Rør dejen sammen med en elpisker. Hæld dejen i en postejform (1,3 l/32 cm) foret med bagepapir.
  • 7
    Bag brødet i 30-35 minutter. Lad det køle af på en bagerist, før du tager det ud af formen. Skær skiver af brødet, server italiensk salami og oliven til, og glem ikke drinksene!
  • 8
    Tip:
  • 9
    I stedet for postejformen kan en af Le Creusets brødforme med non-stick belægning bruges.