- Æg
Ingredienser
- Rapsolie eller anden vegetabilsk olie til stegning
- 5 store æg fra fritgående høns, piskede
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 250 g mel
- 2,5 dl mælk
- Gedeost
- Dampede rejer
- Mikrogrønt og radiser i skiver
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 225°C.
-
2Hvert hul af Le Creusets muffinform af toughened non-stick med 12 huller smøres med lidt vegetabilsk olie. Varm formen op i den forvarmede ovn. Dette er et vigtigt trin, da det er varmen, der giver dejen et chok, så den hæver hurtigt og bliver luftig.
-
3Pisk ingredienserne sammen, til der ingen klumper er, og hæld det over i en kande, så det er nemmere at hælde i den varme form. Fyld hvert hul i muffinformen ca. ¾ op, når olien er varmet op (vær forsigtig). Stil straks formen tilbage i ovnen og bag kuvertbrødene i ca. 15 minutter, indtil de er luftige og gyldne.
-
4Lad dem køle lidt ned, før du lægger en teskefuld blød gedeost i hver fordybning. Top med dampede rejer, mikrogrønt eller spiselige blomster og skiver af radise.