- Brød & korn
Ingredienser
- 2 dl havredrik
- 25 g gær
- 150 g smeltet smør
- 350 g hvedemel
- 100 g fuldkornsmel
- 2 spsk. honning
- 2 små æg
- 150 g blødt smør
- 150 g brun farin
- 1 spsk. kanel
-
Fremgangsmåde
-
1Lun havredrikken i en gryde.
-
2Kom gæren i en skål, og hæld den lune havredrik over. Rør, til gæren er opløst.
-
3Bland de øvrige ingredienser i, og ælt det hele godt sammen. Dejen skal være klistret.
-
4Lad dejen hæve i en time.
-
5Bland smør, brun farin og kanel i en lille skål, og lad det trække.
-
6Kom mel på bordet. Hæld dejen ud, og ælt den godt igennem.
-
7Rul dejen ud i ca. 40x50 cm, og smør kanelsmørret på i et jævnt lag.
-
8Rul dejen sammen til en roulade på den korte led til en ca. 50 cm lang pølse.
-
9Skær pølsen ud i ca. 4 cm tykke skiver til ca. 12 stk. snegle.
-
10Læg sneglene i buffetgryden, så de fylder gryden ud. Lad dem hæve 30 minutter i gryden, inden de bages i 12-15 minutter ved 200° C med låg på. Efter et kvarter fjernes låget, og sneglene bages videre i 15 minutter uden låg.