- Mel
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl lun mælk
- 2 æg
- 100 g smeltet smør
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- ca. 500 g mel
- 1 æg til pensling
- 100 g blødt smør
- 2 spsk stødt kanel
- 80 g sukker
- 100 g flormelis
- ca. 2 spsk kogende vand
-
Fremgangsmåde
-
1Opløs gæren i lidt af den lune mælk i en røremaskine.
-
2Tilsæt derefter resten af mælken, salt, sukker, æg, smør og kardemomme og bland. Tilsæt ca. halvdelen af melet og ælt dejen godt på maskinen.
-
3Tilsæt derefter mere mel indtil dejen er fin og blank og slipper skålen. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1 time ved stuetemperatur under et viskestykke.
-
4Imens laves remoncen klar ved at blande det bløde smør, sukker og kanel godt sammen med en gaffel. Stil remoncen til side til den skal bruges.
-
5Når dejen er hævet, drysses lidt mel ud på bordet, og dejen rulles ud i et rektangel. Fordel remoncen på dejen, og sørg for at smøre det helt ud til kanterne.
-
6Rul dejen sammen fra den ene til den anden ende, så det bliver til en rulle. Skær rullen ud i ca. 2 cm-tykke skiver.
-
7Smør en buffetgryde med lidt smør, og læg kanelsneglene tæt sammen i den. Her er brugt en buffetgryde på 30 cm i diameter. Lad dem hæve i ca. 30 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg.
-
8Bag kanelsneglekagen i ovnen ved 200C i ca. 15-20 minutter indtil til kanelsneglene er lysebrune og sprøde ovenpå. Servér kagen lun og kom evt. glassur på.