- Grøntsager
Ingredienser
- Olivenolie
- 1 rødløg, skåret i små tern
- 4 fed hvidløg, hakket
- 5 cm ingefær, hakket
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk gurkemejepulver
- Salt og peber efter smag
- 2 dåser à 400 g kikærter
- 500 ml grøntsagsbouillon
- 250 ml piskefløde
- 200 g grønkål
- Saft fra 1 citron
- 10 g frisk timian, plukket
- Grillede tomater
- Feta
- Oliven
-
Fremgangsmåde
-
1Sæt en Le Creuset toughened non-stick sauterpande på 30 cm over medium varme med lidt olivenolie på. Tilsæt løget, når den er varmt, og rør rundt i ca. 2-3 minutter, indtil det dufter.
-
2Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg i yderligere et minut. Tilsæt chiliflager og gurkemeje, og rør rundt, indtil krydderierne er ristede og dufter. Tilsæt derefter salt og peber efter eget ønske.
-
3Tilsæt begge dåser med kikærter, og gem væsken (den skal bruges til at jævne karryen). Lad kikærterne få farve fra gurkemejen og blive bløde under konstant omrøring i ca. 5 minutter.
-
4Når kikærterne er faldet lidt sammen, tilsættes grøntsagsbouillon. Lad det hele simre i 30-40 minutter under hyppig omrøring.
-
5Smag til, og juster evt. krydderierne her. Tilsæt grønkålen, og rør rundt i 3-4 minutter, indtil grønkålen er faldet sammen. Rør fløde, citronsaft og timian i, og smag til efter egen smag.
-
6Servér med ristede tomater, oliven, feta og evt. ekstra chili.