- Kød
Ingredienser
- 500 g kartofler, forkogt og i tern
- 500 g kylling, i strimler
- 125 g bacon, i grove tern
- 2 løg, hakket
- 4 fed hvidløg, presset
- 3 porrer, i skiver
- ½ broccoli, i buketter
- 100 g champignon, i skiver
- 2 peberfrugter, i grove tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. paprika, stødt
- 1 spsk. timian, stødt
- 1 tsk. chili, stødt (efter smag)
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 200 g pikant ost
- Salt og peber
- Frisk timian
- Olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Sådan gør du:
-
2Tænd ovnen på 180 grader varm luft.
-
3Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tern af ca. 1 x 1 cm. Forkog dem i ca. 4-5 minutter så du sikrer dig, at de får nok i ovnen.
-
4Steg bacon på en pande og kom det i et ildfastfad. Lad fedtstoffet fra baconen blive på panden, og gør nu det samme med kyllingen.
-
5Find en stor gryde og sautér løg, hvidløg og porrer til de er klare og bløde. Tilsæt kartoffel, champignon, peberfrugt og broccoli og lad det stege med i ca. 5 minutter.
-
6Tilsæt krydderier, hakkede tomater, tomatpuré, fløde og pikantost. Rør det godt rundt og lad det blive varmet igennem. Smag til med salt, peber og krydderier.
-
7Fordel grøntsagsblandingen i det ildfastefad og bland det godt sammen med kødet.
-
8Bag i ovnen i ca. 30-40 minutter og top retten med frisk timian inden servering.