Kartoffeltortilla med ærter

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kartoffeltortilla med ærter
En lækker, nem frokostret. Nøglen til denne ret er at sikre dig, at dine kartofler har den samme, ensartede tykkelse ved at bruge et mandolinjern. For at sikre dig en ensartet tilberedning og den bedste konsistens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 8- 10 mellemstore kartofler, skåret i meget fine skiver
  • 80 ml olivenolie
  • 200 babyspinat, vasket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 4 minisquash, revet
  • 15 g smør
  • 6 store æg fra fritgående høns, piskede
  • 200 g ærter, dampet og derefter afkølet i koldt vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær kartoflerne i tynde skiver med en kniv eller et mandolinjern, og sørg for at de alle har den samme størrelse for at sikre en jævn tilberedning. Når de er skåret i skiver, så læg dem på et rent visestykke og dup dem tørre.
  • 2
    Opvarm en Le Creuset 24 cm Signature stegepande, tilføj 2 spiseskefulde olivenolie, og steg spinaten til den falder sammen. Tilføj hvidløg, smag til, og sæt til side. Steg de revne minisquash i den samme pande indtil de begynder at blive brune, men stadig er grønne.
  • 3
    I den samme pande med lidt mere olivenolie, steg kartoflerne i flere portioner, indtil de er gyldne men ikke sprøde på hver side, smag til. Gentag indtil alle er stegte.
  • 4
    Ved medium varme tilføj en spiseskefuld smør til panden og en smule olivenolie. Læg nogle af kartoflerne løst i en Le Creuset Signature stegepande, og pas på ikke at overfylde den. Sørg for, at der er plads nok til, at æggene kan stivne mellem kartoflerne. Placer nogle håndfulde revet minisquash oven på kartoflerne.
  • 5
    Pisk og krydr dine æg, før du hælder dem i panden. Tilføj de resterende kartofler og top eventuelt med revet ost.
  • 6
    Tilbered ved lav varme i omkring 20 minutter, indtil æggene begynder at stivne, og pas på at bunden ikke brænder på. Placer et skærebræt i træ eller Le Creuset grydelåg over panden for at hjælpe æggene med at stivne hurtigere.
  • 7
    Drys blandingen af spinat og ærter hen over, og server det varmt med sprødt brød.