Kikærter, tomater og safranbagte æg

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kikærter, tomater og safranbagte æg
En krydret, varmende og lækker ret, som er perfekt til brunch, frokost eller som let aftensmad. Retten er fantastisk sammen med varmt, ristet brød, som kan suge den smagfulde sovs op.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Et lille drys safrantråde
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille rødløg, i tynde skiver
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 knivspids stødt spidskommen
  • 2 dåser kikærter, drænet og skyllet
  • 4 æg
  • 1 lille bundt friske koriander, grofthakket
  • 1 knivspids chiliflager
  • 1 knivspids stødt sumak (syrligt krydderi, kan købes i velassorterede supermarkeder) eller revet citronskal
  • 150 g cherrytomater, skåret i halve
  • 2 spsk yoghurt naturel
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sæt ovnen på 200°C
  • 2
    Fyld en kop med varmt vand og tilsæt safrantrådene. Lad smag og farve trække ud i vandet
  • 3
    Tilsæt olivenolie til stegepanden og opvarm ved lav til middel varme
  • 4
    Tilsæt løg, hvidløg og spidskommen og steg til løgene er bløde
  • 5
    Tilsæt kikærter og safranvand
  • 6
    Lad det simre ved middel varme til konsistensen tykner
  • 7
    Smag til med salt og peber
  • 8
    Lav fire fordybninger i retten med en ske og hæld et æg i hver fordybning
  • 9
    Sæt stegepanden i ovnen og bag til ægget er tilberedt (5-10 minutter). Blommen skal være en smule blød
  • 10
    Tag stegepanden ud af ovnen og drys med koriander, chili, sumac/citronskal og tomater. Afslut med en smule yoghurt på toppen