- Grøntsager
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 lille rødløg, i tynde skiver
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 knivspids stødt spidskommen
- 2 dåser kikærter, drænet og skyllet
- 4 æg
- 1 lille bundt friske koriander, grofthakket
- 1 knivspids chiliflager
- 1 knivspids stødt sumak (syrligt krydderi, kan købes i velassorterede supermarkeder) eller revet citronskal
- 150 g cherrytomater, skåret i halve
- 2 spsk yoghurt naturel
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Sæt ovnen på 200°C
-
2Fyld en kop med varmt vand og tilsæt safrantrådene. Lad smag og farve trække ud i vandet
-
3Tilsæt olivenolie til stegepanden og opvarm ved lav til middel varme
-
4Tilsæt løg, hvidløg og spidskommen og steg til løgene er bløde
-
5Tilsæt kikærter og safranvand
-
6Lad det simre ved middel varme til konsistensen tykner
-
7Smag til med salt og peber
-
8Lav fire fordybninger i retten med en ske og hæld et æg i hver fordybning
-
9Sæt stegepanden i ovnen og bag til ægget er tilberedt (5-10 minutter). Blommen skal være en smule blød
-
10Tag stegepanden ud af ovnen og drys med koriander, chili, sumac/citronskal og tomater. Afslut med en smule yoghurt på toppen