
Bliv klar til juleaften eller julens mange arrangementer med vores nemme og overskuelige opskrift på risalamande med kirsebærsauce.
Husk at lave risengrøden dagen i forvejen - Se vores opskrift på risengrød.
HOVEDINGREDIENSER
- Ris
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- Daggammel risengrød (mængde der svarer til 1,5 L mælk og 250 g grødris)
- 250 g mandler
- 5 dl piskeflød
- 1-2 vaniljestænger
- 2 spsk. flormelis
Til servering:
- Kirsebærsauce, fx Amarena.
-
Fremgangsmåde
-
1Sørg for at bruge risengrød, som du har kogt dagen i forvejen og opbevaret i køleskabet. Så sikrer du, at grøden har sat sig ordentligt, og at risalamanden ikke bliver for flydende.
-
2Kog mandlerne i vand i en kasserolle i 5 minutter. Hæld vandet fra og skyl grundigt med koldt vand. Pil skindet af mandlerne, og hak dem groft – glem ikke at gemme én hel mandel!
-
3Pisk fløden til en let flødeskum, og fold det forsigtigt sammen med den kolde risengrød.
-
4Del vaniljestængerne på den lange led med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Bland dem med flormelis. Fold det i risalamanden sammen med de grovhakkede mandler og den ene hele mandel. Servér med kold eller varm kirsebærsauce.
The measurements of this recipe are appropriate for a full batch of rice pudding. If you have used the rice pudding for dessert the previous evening you will have to lessen the quantities appropriately.
Although traditionally served with ‘cherry sauce’, cherry jam or a quick homemade cherry compote is a good replacement.
