- Ris
Ingredienser
- Daggammel risengrød (mængde der svarer til 1,5 L mælk og 250 g grødris)
- 250 g mandler
- 5 dl piskeflød
- 1-2 vaniljestænger
- 2 spsk. flormelis
- Kirsebærsauce, fx Amarena.
-
Fremgangsmåde
-
1Sørg for at bruge risengrød, som du har kogt dagen i forvejen og opbevaret i køleskabet. Så sikrer du, at grøden har sat sig ordentligt, og at risalamanden ikke bliver for flydende.
-
2Kog mandlerne i vand i en kasserolle i 5 minutter. Hæld vandet fra og skyl grundigt med koldt vand. Pil skindet af mandlerne, og hak dem groft – glem ikke at gemme én hel mandel!
-
3Pisk fløden til en let flødeskum, og fold det forsigtigt sammen med den kolde risengrød.
-
4Del vaniljestængerne på den lange led med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Bland dem med flormelis. Fold det i risalamanden sammen med de grovhakkede mandler og den ene hele mandel. Servér med kold eller varm kirsebærsauce.