Ingredienser
- ½ vaniljestang
- 1 spsk. rørsukker (eller normal sukker)
- 4 dl hvedemel
- ½ tsk. natron
- 2 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 1 citron (skal herfra)
- 4 dl kærnemælk
- 3 æg
- 50 g smeltet smør
-
Fremgangsmåde
-
1Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Brug en ske til at blande vaniljekornene med sukker, så alle kornene fordeler sig fint.
-
2Kom vaniljesukker, hvedemel, natron, kardemomme, salt og citronskal i en skål.
-
3Skil æggeblommerne fra hviderne og kom blommerne i skålen til melblandingen.
-
4Hæld æggehviderne i en anden skål og pisk dem helt stive.
-
5Kom også kærnemælk og smeltet smør i skålen med melblandingen og pisk nu det hele godt sammen til en tyk konsistens.
-
6Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud.
-
7Opvarm en æbleskivepande eller æbleskivejern til middel varme. Fyld alle hullerne med lidt smør.
-
8Fyld hullerne ¾ op med dej. Når dejen begynder at sætte sig og danner skorpe, vend da æbleskiverne en kvart omgang. Fyld nu en smule mere dej i hullerne og lad æbleskiverne danne en skorpe. Vend æbleskiverne en kvart omgang igen, og fyld med lidt mere dej. Afslut med at vende æbleskiverne hele vejen rundt. På denne måde skulle du gerne få fine runde æbleskiver!
-
9Vend æbleskiverne nogle gange, så de bliver gennemstegt hele vejen rundt.
-
10Server dine æbleskiver med sukker, syltetøj og flormelis.