- Mel
Ingredienser
- 2½ dl vand
- ½ spsk. salt
- ½ spsk. olie
- 100 g rugmel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 100 g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g blandede kerner. fx græskarkerne, solsikkekerner, sesamfrø, birkes og hørfrø
- 25 g blødt smør
-
Fremgangsmåde
-
1Kom vand, salt og olie i en skål. Bland de to slags mel sammen med havregryn, bagepulver og blandede kerner i en anden skål.
-
2Kom de tørre ingredienser ned til det våde, og rør det sammen.
-
3Tilsæt smør og ælt dejen, til den er glat og smidig. Dæk skålen med et viskestykke, sæt den et lunt sted, og lad dejen hæve i 1 time.
-
4Tænd ovnen på 240° C.
-
5Del dejen i to dele. Læg hver del mellem to stykker bagepapir, og rul dejen så tyndt ud som muligt.
-
6Prik huller i dejen med en gaffel. Forskær dejen i passende stykker med en kniv – så er det nemt at ”knække” brødet i pæne stykker, når knækbrødet er bagt og afkølet.
-
7Vend dejen over på en bageplade. Bag knækbrødet i den forvarmede ovn i 7-8 minutter. Flyt det over på en bagerist og lad det køle af, før du ”knækker” det.
-
8Opbevar knækbrødene i en lufttæt opbevaringskrukke.
-
9Tip:
-
10Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.