Knækbrød med frø og kerner

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Knækbrød med frø og kerner
Hjemmebagte knækbrød er nemme at bage. Brug knækbrødet på ostebordet eller som en lille snack i madpakken.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2½ dl vand
  • ½ spsk. salt
  • ½ spsk. olie
  • 100 g rugmel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g blandede kerner. fx græskarkerne, solsikkekerner, sesamfrø, birkes og hørfrø
  • 25 g blødt smør
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom vand, salt og olie i en skål. Bland de to slags mel sammen med havregryn, bagepulver og blandede kerner i en anden skål.
  • 2
    Kom de tørre ingredienser ned til det våde, og rør det sammen.
  • 3
    Tilsæt smør og ælt dejen, til den er glat og smidig. Dæk skålen med et viskestykke, sæt den et lunt sted, og lad dejen hæve i 1 time.
  • 4
    Tænd ovnen på 240° C.
  • 5
    Del dejen i to dele. Læg hver del mellem to stykker bagepapir, og rul dejen så tyndt ud som muligt.
  • 6
    Prik huller i dejen med en gaffel. Forskær dejen i passende stykker med en kniv – så er det nemt at ”knække” brødet i pæne stykker, når knækbrødet er bagt og afkølet.
  • 7
    Vend dejen over på en bageplade. Bag knækbrødet i den forvarmede ovn i 7-8 minutter. Flyt det over på en bagerist og lad det køle af, før du ”knækker” det.
  • 8
    Opbevar knækbrødene i en lufttæt opbevaringskrukke.
  • 9
    Tip:
  • 10
    Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.