- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 1 kg krebs
- 3 spsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 4 kviste løvstikke
- ½ bundt citrontimian
- 6 dildkroner
- 1 usprøjtet citron
- 1 bundt basilikum
- ½ bundt bredbladet persille
- 12 ramsløgsblade
- 1 dl olivenolie
- 40 g pinjekerner
- 40 g revet parmesan
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Skær citronen i grove stykker, og kom alle ingredienserne i en stor gryde med 4-6 liter vand.
-
2Bring det i kog, og lad det småkoge i 5 minutter, hvorefter krebsene kommes ned i gryden og småkoger videre i 10 minutter.
-
3Tag gryden af varmen, og køl krebsene af i lagen.
-
4Hak basilikum, persille og ramsløg groft, og kom det hele ned i en blender sammen med olien.
-
5Tilsæt ristede pinjekerner og parmesanost, og blend det godt sammen. Smag til med salt og peber.
-
6Anret krebsene på en tallerken og server med pesto og brød.
-
7Skær citronen i grove stykker, og kom alle ingredienserne i en stor gryde med 4-6 liter vand.