- Grøntsager
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 stilk citrongræs
- 1 stor ingefær
- 5 limeblade
- 2 spsk. tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som indeholder mindre salt)
- 1 spsk. sukker
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 broccoli, i små buketter
- 3 gulerødder, i diagonale skiver
- 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
- 2 portobellosvampe, i skiver
- Pak choy – i kvarte, stegt
- Kokosolie
- Bønnespirer
- Chili, i tynde skiver
- Koriander
- 500 g fast tofu
- 1 dl tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som indeholder mindre salt)
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
- 8 citrongræs stængler
-
Fremgangsmåde
-
1Del tofuen på midten
-
2Placér de to stykker side om side imellem 2 skærebrætter med et rent viskestykke imellem
-
3Placér noget tungt ovenpå Pres tofuen i 30 minutter
-
4Rør tamari, hvidløg og lime til marinaden sammen
-
5Mariner tofuen heri i 30 minutter
-
6Kom løg, hvidløg, chili, citrongræs, limeblade, tamari, ingefær og sukker i en foodprocessor eller blender. Hak det til en pasta
-
7Skær tofuen i tern og sæt dem på citrongræsstilke
-
8Varm en grillpande op ved høj varme
-
9Grill tofuspydene i 2 minutter på alle sider
-
10Varm støbejernsgryden op ved middel varme
-
11Steg pastaen i et par minutter under omrøring Tilsæt broccoli, gulerødder, peberfrugt og portobellosvampe, og lad det stege med i et par minutter
-
12Tilsæt bouillon og kokosmælk og lad suppen simre i 15 minutter
-
13Varm en pande op ved høj varme og tilsæt lidt kokosolie
-
14Steg pak choy´en et par minutter på alle sider
-
15Smag suppen til med salt og peber
-
16Anret suppen i skåle toppet med pak choy, bønnespirer, chili og koriander. Servér tofuspydene til