Kokossuppe med tofuspyd

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kokossuppe med tofuspyd
Denne cremede kokossuppe tilfredsstiller både smagsløgene og den gode samvittighed. Retten er nemlig helt uden kød, men fyldt med de lækreste grøntsager og asiatiske smage. Så har du brug for et hurtigt smut til varmere himmelstrøg, kan du bringe Asien ind i det køkken med denne nemme og spændende ret. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløseblues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 stor ingefær
  • 5 limeblade
  • 2 spsk. tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som indeholder mindre salt)
  • 1 spsk. sukker
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 3 gulerødder, i diagonale skiver
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 2 portobellosvampe, i skiver
Topping:
  • Pak choy – i kvarte, stegt
  • Kokosolie
  • Bønnespirer
  • Chili, i tynde skiver
  • Koriander
Tofuspyd med marinade:
  • 500 g fast tofu
  • 1 dl tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som indeholder mindre salt)
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
  • 8 citrongræs stængler
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Del tofuen på midten
  • 2
    Placér de to stykker side om side imellem 2 skærebrætter med et rent viskestykke imellem
  • 3
    Placér noget tungt ovenpå Pres tofuen i 30 minutter
  • 4
    Rør tamari, hvidløg og lime til marinaden sammen
  • 5
    Mariner tofuen heri i 30 minutter
  • 6
    Kom løg, hvidløg, chili, citrongræs, limeblade, tamari, ingefær og sukker i en foodprocessor eller blender. Hak det til en pasta
  • 7
    Skær tofuen i tern og sæt dem på citrongræsstilke
  • 8
    Varm en grillpande op ved høj varme
  • 9
    Grill tofuspydene i 2 minutter på alle sider
  • 10
    Varm støbejernsgryden op ved middel varme
  • 11
    Steg pastaen i et par minutter under omrøring Tilsæt broccoli, gulerødder, peberfrugt og portobellosvampe, og lad det stege med i et par minutter
  • 12
    Tilsæt bouillon og kokosmælk og lad suppen simre i 15 minutter
  • 13
    Varm en pande op ved høj varme og tilsæt lidt kokosolie
  • 14
    Steg pak choy´en et par minutter på alle sider
  • 15
    Smag suppen til med salt og peber
  • 16
    Anret suppen i skåle toppet med pak choy, bønnespirer, chili og koriander. Servér tofuspydene til