- Mælkeprodukter
Ingredienser
- 1 ½ dl kokosyoghurt (kan købes i udvalgte helsekostbutikker eller laves selv. Find vejledning på internettet)
- 1 spsk. kardemomme-kapsler
- 1 ½ dl crème fraiche
- 2 spsk. kondenseret mælk
- 2 spsk. honning
- ½ ananas, skrællet og stokken fjernet
- 3 spsk. honning, fx akaciehonning
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- Sorte sesomfrø
- Ristede kokoschips
- Kandiseret ingefær
- Spiselige blomster
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 130 °C (alm. ovn)
-
2Hak eller blend kardemommekapslerne groft, og kom dem i en gryde med kokosyoghurten. Opvarm det ved middel varme i 10 minutter.
-
3Hæld yoghurten igennem en si for at fjerne kardemommestykkerne. Tilsæt derefter creme fraiche, kondenseret mælk og honning, og bland det sammen.
-
4Fordel yoghurten i fire skåle, som sættes i et vandbad, og bag portionerne i 30-40 minutter, eller indtil de er stivnet. Lad yoghurten køle af på spisebordet, til de skal serveres.
-
5Honningristet ananas:
-
6Skær ananassen i mundrette stykker. Fordel dem på en pande og hæld honning over. Lad det simrer ved middelvarme, til ananassen er klæbrig og let karamelliseret. Tag det af panden for at køle af, og gem til anretning.
-
7Sesamkrokant:
-
8Hæld sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre ved middel varme, til det er blevet til en lys karamel. Undgå at røre i sukkerlagen, da det kan krystallisere, men ryst gryden, hvis det er nødvendigt.
-
9Når det er tyknet og blevet til en lys karamel, hældes karamellen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Nu skal du arbejde hurtigt og få bredt karamellen ud i et tyndt, jævnt lag – enten ved at tippe bagepladen eller med et køkkenredskab. Drys sorte sesamfrø ud over.
-
10Når karamellen en stivnet, brækkes den i mindre stykker. Gem til anretning.
-
11Anretning:
-
12Pynt kokosyoghurten med honningristet ananas, stykker af sesamkrokant, ristede kokoschips og kandiseret ingefær