Kokosyoghurt med honningristet ananas og sesamkrokant

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kokosyoghurt med honningristet ananas og sesamkrokant
En lækker og forfriskende dessert, der laves på kokosyoghurt. Dessertens tekstur minder om panna cotta, som er silkeblød og cremet, og den pyntes med sød, honningristet ananas, sprød sesamkrokant og spiselige blomster. Du kan enten vælge at købe kokosyoghurten, som sælges i udvalgte helsekostbutikker, eller laves den selv. Du kan finde fremgangsmåden på internettet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 ½ dl kokosyoghurt (kan købes i udvalgte helsekostbutikker eller laves selv. Find vejledning på internettet)
  • 1 spsk. kardemomme-kapsler
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 2 spsk. kondenseret mælk
  • 2 spsk. honning
Honningristet ananas:
  • ½ ananas, skrællet og stokken fjernet
  • 3 spsk. honning, fx akaciehonning
Sesamkrokant:
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • Sorte sesomfrø
Pynt:
  • Ristede kokoschips
  • Kandiseret ingefær
  • Spiselige blomster
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 130 °C (alm. ovn)
  • 2
    Hak eller blend kardemommekapslerne groft, og kom dem i en gryde med kokosyoghurten. Opvarm det ved middel varme i 10 minutter.
  • 3
    Hæld yoghurten igennem en si for at fjerne kardemommestykkerne. Tilsæt derefter creme fraiche, kondenseret mælk og honning, og bland det sammen.
  • 4
    Fordel yoghurten i fire skåle, som sættes i et vandbad, og bag portionerne i 30-40 minutter, eller indtil de er stivnet. Lad yoghurten køle af på spisebordet, til de skal serveres.
  • 5
    Honningristet ananas:
  • 6
    Skær ananassen i mundrette stykker. Fordel dem på en pande og hæld honning over. Lad det simrer ved middelvarme, til ananassen er klæbrig og let karamelliseret. Tag det af panden for at køle af, og gem til anretning.
  • 7
    Sesamkrokant:
  • 8
    Hæld sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre ved middel varme, til det er blevet til en lys karamel. Undgå at røre i sukkerlagen, da det kan krystallisere, men ryst gryden, hvis det er nødvendigt.
  • 9
    Når det er tyknet og blevet til en lys karamel, hældes karamellen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Nu skal du arbejde hurtigt og få bredt karamellen ud i et tyndt, jævnt lag – enten ved at tippe bagepladen eller med et køkkenredskab. Drys sorte sesamfrø ud over.
  • 10
    Når karamellen en stivnet, brækkes den i mindre stykker. Gem til anretning.
  • 11
    Anretning:
  • 12
    Pynt kokosyoghurten med honningristet ananas, stykker af sesamkrokant, ristede kokoschips og kandiseret ingefær