Konserveringsmetoder
Høst efter årstiden og nyd når som helst
Uanset om du dyrker din egen mad eller køber store mængder fra din lokale gårdbutik, kan du gennem konservering fylde dit spisekammer og begrænse madspild. Herunder gennemgår vi fire konserveringsmetoder, som du nemt kan prøve derhjemme.
Nr. 1: Fermentering
Nr. 2: Syltning
Syltning er en af de bedste måder at indfange råvarernes smag på, når de er på deres højeste. Når man sylter, konserveres maden i en syrlig opløsning typisk ved at tilsætte eddike. Typisk hviler grøntsagerne kort tid i en saltlage, før de bringes i kog i en eddikelage og lægges på glas og overhældes med den resterende lage. Omkring Middelhavet anses syltning i olivenolie af høj kvalitet som den bedste måde at konservere sommerens solmodne frugt og grønt på.
Nr. 3: Saltning
Nr. 4: Tørring
Tørring er den enkle proces at dehydrere madvarer og dermed fjerne det vand, som bakterier, gær og mug skal bruge for at vokse. Denne metode er nem og kan bruges til de fleste typer mad, herunder fisk, kød, frugt og grøntsager. Den oprindelige fremgangsmåde (lufttørring) kan være tidskrævende, så tørring i en almindelig ovn er et fantastisk alternativ. Tørrede madvarer opnår ikke bare en længere holdbarhed, men udvikler også nuancerede smage.