- Frugt
Ingredienser
- 600 g hvedemel
- 2 tsk salt
- 55 g sukker
- 1 spsk ingefær, stødt
- 1 spsk kanel
- 60 g smør
- 1 spsk tørgær
- 3,75 dl lunken mælk
- Skallen af 1 appelsin
- 1 æg
- 120 g rosiner
- 100 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 nip bagepulver
- 1 tsk solsikkeolie
- 0,5 dl mælk
- 40 g sukker
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk appelsinsaft
- Skallen af 1 appelsin
- Skallen af 1 citron
-
Fremgangsmåde
-
1Til dejen: Si mel, salt, sukker og krydderier ned i røreskålen på en køkkenmaskine med påsat dejkrog. Gnid derefter smørret ind i melblandingen. Tilsæt tørgær, og bland godt. Lun mælken med appelsinskallen, og pisk ægget i. Tilføj mælkeblandingen til de tørre ingredienser og bland på medium hastighed for at opnå en klæbrig dej. Tilsæt mere væske om nødvendigt. Ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter og en blød, klæbrig dej er opnået.
-
2Læg i en smurt skål og dæk til med et fugtigt viskestykke indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Smør en Le Creuset 3-ply 35 cm rektangulær bradepande i rustfrit stål. Slå dejen ned, og rul den ud på en meldrysset overflade til en firkant. Drys frugten over, og rul den sammen som en roulade. Skær dejen ud i 20 lige store stykker på cirka 60 g hver. Form dem til ensartede boller. Læg bollerne i bradepanden, dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve, indtil de er dobbelt så store - det tager cirka en time. Forvarm ovnen til 220 °C (200 °C varmluft).
-
3For at lave den hvide pasta:
-
4Sigt mel, salt og bagepulver sammen. Gnid olien ind i blandingen, og tilføj tilstrækkeligt med mælk til at danne en konsistens, der egner sig til udsprøjtning. Kom blandingen i en sprøjtepose, og lav et kors på hver bolle.
-
5For at bage bollerne:
-
6Sæt bollerne til bagning midt i ovnen, og skru derefter temperaturen ned til 200 °C (190 °C varmluft) Efter 10 minutter skruer du varmen ned til 180 °C (170 °C varmluft) og fortsætter bagningen, indtil de er gennembagt (cirka 15-20 minutter mere). Bollerne skal være godt brunede og lyde hule, når du banker dem på undersiden.
-
7Til siruppen:
-
8Opløs sukkeret helt i vandet i en gryde, tilsæt citronskal og kog ved høj varme i tre minutter for at lave en sirup.
-
9Til glasuren:
-
10Glaser bollerne med rigelig sirup umiddelbart efter de kommer ud af ovnen. Lad dem køle af i ti minutter, og vend dem ud af bradepanden. Serveres varme med smør.