- Grøntsager
Ingredienser
- 150 g hele, brune linser
- 750 g friske cherrytomater eller 2×400 g cherrytomater på dåse, drænet
- 4 fed hvidløg, hele
- 6 skalotteløg, skrællede og skåret i meget tynde skiver
- 5 spiseskefulde kokosolie
- Et lille bundt koriander, inklusive stilkene
- 1 teskefuld stødt allehånde eller 4 allehåndebær, stødte
- 1 kanelstang
- 300 g ris
- Rapsolie
- Et lille bundt persille, grofthakket
- Et lille bundt mynte, grofthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Ovntemperatur: 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
-
2Begynd med at lægge linserne i blød i 300 ml varmt vand i en time. Når tiden er gået, dræner og skyller du dem.
-
3Forvarm ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
-
4Varm din Le Creuset 30 cm buffetgryde op på medium varme, og tilføj så tomater, de upillede hvidløgsfed, en fjerdedel af de skiveskårne skalotteløg og 2 spiseskefulde af kokosolien.
-
5Hak korianderstilkene, hvorefter du også tilføjer dem sammen med allehånde og kanelstang.
-
6Bag i ovnen i 10 minutter, og tag den derefter ud af ovnen. Strø ris og skyllede linser hen over.
-
7Tilføj 900 ml kogende vand, drys salt over efter smag, sæt tåg på og sæt den i ovnen i yderligere 25 minutter.
-
8Lav de sprøde skalotteløg imens. Tag en anden pande og fyld den med et 3 cm dybt lag rapsolie med stuetemperatur. Varm den op på høj varme, og tilsæt de resterende skalotteløg, når olien er varm. Olien skal boble op, når du tilføjer dem. Rør rundt i dem, så de er jævnt fordelt i olien, og lad dem derefter stege i cirka 4 minutter, imens du holder øje med dem.
-
9Når de begynder at få en gylden farve, tager du dem op af olien med en hulske og lægger dem på noget køkkenrulle, så de kan køle af.
-
10Tag risen ud af ovnen, og brug en grydelap til at tage låget af. Herefter fjerner du de hele hvidløg.
-
11Lad risen hvile i 10 minutter, imens du presser hvidløgsfeddene ud af deres skind og moser dem med lidt havsalt og de resterende 3 spiseskefulde kokosolie.
-
12Rør hvidløgsolien ned i risen, efterfulgt af den hakkede persille, mynten og korianderbladene.
-
13Drys med salt og peber efter smag og behag og pynt med de sprøde skalotteløg. Server retten i panden midt på bordet.