Koteletter i ”fad”

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Koteletter i ”fad”
Koteletter er en nem, smagfuld ret til middagsgæster eller i en travl hverdag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 skaftkoteletter af cirka 2 cm tykkelse
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 6 små bananskalotter
  • 1 courgette (her er der brugt halvt gul og halvt grøn)
  • 300 g ærter
  • 25 g smør
  • 4 dl hønsefond
  • ½ citron
  • Bredbladet persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Krydr koteletterne godt med salt og peber.
  • 2
    Kom en smule olie i en buffetgryde og steg hele fed hvidløg for at afgive smag til olien.
  • 3
    Brun herefter koteletterne grundigt. Når de får en fin gyldenbrun farve skal de tages op af gryden.
  • 4
    Skræl og halver gulerødderne og steg dem i 2-3 minutter i buffetgryden.
  • 5
    Kom skalotteløg og tykke skiver courgette i gryden og lad det hele stege i et par minutter.
  • 6
    Koteletterne kommes tilbage i buffetgryden sammen med ærter, tern af smør og hønsefond. Krydr retten godt med salt og peber. Læg låget på og lad det simre 20 minutter i ovnen ved 180°C.
  • 7
    Pres til sidst halvdelen af en citron over retten og pynt med bredbladet persille.