- Svinekød
Ingredienser
- 4 skaftkoteletter af cirka 2 cm tykkelse
- Salt og peber
- Olie til stegning
- 3 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 6 små bananskalotter
- 1 courgette (her er der brugt halvt gul og halvt grøn)
- 300 g ærter
- 25 g smør
- 4 dl hønsefond
- ½ citron
- Bredbladet persille
-
Fremgangsmåde
-
1Krydr koteletterne godt med salt og peber.
-
2Kom en smule olie i en buffetgryde og steg hele fed hvidløg for at afgive smag til olien.
-
3Brun herefter koteletterne grundigt. Når de får en fin gyldenbrun farve skal de tages op af gryden.
-
4Skræl og halver gulerødderne og steg dem i 2-3 minutter i buffetgryden.
-
5Kom skalotteløg og tykke skiver courgette i gryden og lad det hele stege i et par minutter.
-
6Koteletterne kommes tilbage i buffetgryden sammen med ærter, tern af smør og hønsefond. Krydr retten godt med salt og peber. Læg låget på og lad det simre 20 minutter i ovnen ved 180°C.
-
7Pres til sidst halvdelen af en citron over retten og pynt med bredbladet persille.