- Grøntsager
Ingredienser
- 2,5 kg blandede tomater, halveret
- 1 kvist frisk timian
- 6 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber, efter smag
- 30 g solsikkekerner
- 1 fed hvidløg
- 75 g cheddar eller hård gedeost, fintrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dl olivenolie
- Salt og peber, efter smag
- 4 makrelfileter
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 kviste frisk timian
-
Fremgangsmåde
-
1Tomatsuppe:
-
2Opvarm ovnen til 200 °C
-
3Vend tomater sammen med timian, hvidløg og olivenolie, og bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Forsøg så vidt muligt at vende den afskårne side af tomaterne opad.
-
4Bag tomaterne i ovnen 45-60 minutter, til de er ved at kollapse. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Pres tomaterne igennem en grov si eller et dørslag – derved får du al den lækre tomatsaft og kan smide skindet og kernerne i komposten.
-
5Bring tomatsuppen i kog i en gryde, og tilpas eventuelt smagsbalancen med lidt æbleeddike og sukker, samt salt og peber. Kog suppen til den har din fortrukne konsistent.
-
6Pesto:
-
7Varm en non-stickstegepande op ved lav varme og steg nænsomt solsikkefrø heri, til de har taget lidt farve. Tag dem af panden, og lad dem køle af.
-
8Kom de afkølede solsikkekerner i en minihakker eller foodprocessor sammen med hvidløg, ost, salt og peber. Blend det fint.
-
9Blend basilikum i, og tilsæt derefter gradvist olie. Smag til med salt og peber, når alt er blendet sammen, og hæld pestoen i en skål.
-
10Stegt makrel:
-
11Når du er klar til at servere retten, skal makrellen steges. Varm non-stickstegepanden op igen, denne gang ved middel varme.
-
12Kom olie, timian og hvidløg på panden, og steg det kort af. Skær fileterne over på midten, så du har otte stykker i alt, og krydr dem med salt og peber.
-
13Steg først fileterne på skindsiden, til de er næsten gennemstegt. Vend dem, sluk for varmen, og lad dem stege færdig på eftervarmen.
-
14Servering:
-
15Fordel lidt suppe i fire skåle, placer to stykker fisk i hver og dryp med pesto. Afslut eventuelt med et par dråber god olivenolie og en skive brød.