- Mel
Ingredienser
- 500 g mørk sirup
- 125 g sukker
- 3 æg
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. stødt kanel revet
- skal af 1 usprøjtet appelsin
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 500 g hvedemel
- 2 tsk. hjortetaksalt
- lidt smør til formene
- revet skal af 1 usprøjtet appelsin
- 125 g flormelis
- 75 g blødt smør
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 160° C.
-
2Opvarm sirup og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er opløst. Afkøl blandingen, til den er lun.
-
3Pisk æggene let sammen med ingefær, kanel, revet appelsinskal, piskefløde og yoghurt naturel i en stor skål. Rør den smeltede sirup i.
-
4Bland mel og hjortetaksalt, og sigt det ned i skålen. Rør det hele sammen til ensartet dej, og fordel dejen i seks smurte ramekiner (0,25 l/9 cm).
-
5Bag kagerne på en bagerist nederst i ovnen i 35-40 minutter. Lad dem køle af i ramekinerne på en bagerist.
-
6Lav smørcremen:
-
7Rør appelsinskal, ormelis og smør sammen til en creme, og smør krydderkagerne med cremen.
-
8Tip:
-
9Kagerne er ret store, så du kan også tage dem ud af ramekinerne, skære dem i skiver og smøre skiverne med cremen.