Krydrede kokosris

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Krydrede kokosris
Prøv vores opskrift på krydrede kokosris. Det er en anderledes måde at få ris på, og smager fantasktisk! Støbejernsgryder er ikke kun til simreretter og brødbagning men egner sig også godt til kogning af fx ris, kartofler og pasta.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris & Korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 del kokosmælk (svarende til 400 ml)
  • 1 del vand
  • 1 del jasminris
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 chili
  • 4 kardemommekapsler
  • 3 stjerneanis
Tip:
  • Brug dåsen fra kokosmælken til opmåling af både vand og ris.
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tilsæt alle ingredienserne i en støbejernsgryde, og bring det i kog. Tilsæt eventuelt en tsk. stødt gurkemeje, hvis du ønsker gule ris.
  • 2
    Lad det koge i ca. 10 minutter.
  • 3
    Herefter slukkes for varmekilden, hvor risene skal trække 10 minutter under låg. Når man koger ris på denne måde, sikres et smagfuldt resultat, som hverken er brændt på eller udkogt.