- Fjerkræ
Ingredienser
- 2 tørrede ancho chilier (kan erstattes med alm. frisk chili)
- 2 tørrede guajillo chilier (kan erstattes med alm. frisk chili)
- 2 løg
- ½ hvidløg
- 3 store tomater
- ½ dl hvisvinseddike
- 1 tsk. stødt kanel
- 6 nelliker
- 1 spsk. oregano
- 4 kyllingeover- og underlår
- 1 dl vand
- 1 spsk. sesamfrø
-
Fremgangsmåde
-
1De tørrede chilier opblødes med kogende vand i ca. 20 minutter.
-
2I mellemtiden halveres løg, hvidløg og tomater og kommes i en bradepande og sættes under grillen i ovnen. Grill råvarerne indtil de har taget godt med farve. Hvis du kun har friske chilier, kan de med fordel grilles sammen med løg og tomater.
-
3Blend de tørrede krydderier sammen med chili og de grillede grøntsager til en forholdsvis glat masse. Smag til med en smule hvidvinseddike.
-
4Brun kyllingelårene af i en støbejernssauterpande, og tag dem efterfølgende af.
-
5Adobo’en kommes i panden og steges godt af. Derefter kommes kyllingelårene tilbage i panden sammen med 1 dl vand.
-
6Lad det simre i 20-30 minutter til saucen er blevet en smule reduceret. Drys med sesamfrø.
-
7Kyllingen serveres med lunede tortillas, salsa og syltede løg.