Ingredienser
- 15 ml olie
- 100 g bacon, skåret i tern
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, skåret i skiver
- 1 rød peber, skåret i tern
- 60 g smør
- 60 ml mel
- 250 ml mælk
- 250 ml hønsebouillon
- 60 ml sherry (valgfrit)
- 3 spsk. bredbladet persille, finthakket
- Salt og peber, efter smag
- 500-600 g kyllingbryst, kogt og findelt
- 300 g pasta, gerne linguini
- 60 g revet parmesan
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 180°C
-
2Læg kyllingebryst i buffetgryden, dæk med vand og læg låg på. Bring det i kog på komfuret og tilbered kyllingen ved lav temperatur i 10 minutter, eller indtil kyllingen ikke længere er lyserød. Hæld vandet fra kyllingen og lad den køle af i nogle minutter. Brug to gafler til at trække brystkødet fra hinanden i de ønskede størrelser. Læg det til side i en skål.
-
3Genbrug buffetgryden og opvarm olien heri. Steg baconen i 2-3 minutter og tilsæt derefter løg, hvidløg, champignon og rød peber og steg, til det er blødt. Sæt til side.
-
4Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælk og bouillon lidt ad gangen, mens du rører. Kog blandingen op og lad den tykne. Tilsæt sherry, sal og peber efter smag. Vend persille, bacon og kylling i.
-
5Kog pastaen al dente og bland det i kyllingeblandingen i buffetgryden. Drys parmesan over retten og bag i ovnen i 15-20 minutter, indtil osten er smeltet og gylden. Velbekomme!