Kyllingebryst Supreme farseret med skovsvampe

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kyllingebryst Supreme farseret med skovsvampe
Det er måske ikke en ret, du har prøvet før, men det burde du gøre. Kyllingebrysterne fyldes med den lækreste fars og tilberedes i selskab med smagfulde skovsvampe og hvidvin, som gør retten helt uimodståelig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Kyllingebryst Supreme:
  • 4 kyllingebryster Supreme (kyllingebryst med skind og vingeben)
  • 150 g kyllingefars
  • 1 skalotteløg
  • 400 g skovsvampe (fx østershatte/kantareller/mossvamp)
  • 1 kvist timian
  • 50 g smør
  • 1 glas hvidvin
  • 1 terning hønsebouillon / 1,5 dl hønsebouillon
  • Salt og peber
  • 40 g smør
Kyllingefars:
  • 50 g pølsefars
  • 100 g kyllingefilet
  • 8 champignoner
  • 1 skalotteløg
  • 1 skive franskbrød
  • 1 æg
  • 4 spsk. mælk
  • Persille
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fars:
  • 2
    Rens champignonerne og skær dem i kvarte.
  • 3
    Pil og hak skalotteløget.
  • 4
    Hæld lidt olivenolie på panden og svits champignonerne hurtigt sammen med skalotteløget. Tilsæt krydderier og hakket persille og sæt til side.
  • 5
    Hak kyllingefileten fint og rør den sammen med pølsefarsen.
  • 6
    Blød franskbrødet op i mælk og rør det sammen med kødet. Tilsæt det piskede æg.
  • 7
    Tilsæt champignonerne og rør farsen godt sammen. Tilsæt krydderier og sæt til side.
  • 8
    Kyllingebryst Supreme:
  • 9
    Rul kyllingestykkerne flade med en kagerulle på et stykke bagepapir. Placer herefter en portion kyllingefars i midten og rul dem sammen til roulader. Bind snor om for at bevare formen. Sæt til side.
  • 10
    Børst og tør skovsvampene. Brun de farserede kylling roulader i 25 g smør på alle sider. Sæt til side.
  • 11
    Brun herefter det hakkede skalotteløg i de resterende 20 g smør og tilsæt til sidst svampene. Tilsæt krydderier.
  • 12
    Læg de farserede roulader i gryden og tilsæt væske i form af 1 glas hvidvin og 1/2 glas vand. Tilsæt hønsebouillonen lidt af gangen. Rør rundt, tilsæt timian og lad retten simre i 20 min. Rør et par gange undervejs.
  • 13
    Tip:
  • 14
    Når retten har kogt færdig, kan du tilsætte 1 til 2 skefulde creme fraiche for at opnå en mere cremet og fyldig smag.