- Fjerkræ
Ingredienser
- 4 kyllingebryster Supreme (kyllingebryst med skind og vingeben)
- 150 g kyllingefars
- 1 skalotteløg
- 400 g skovsvampe (fx østershatte/kantareller/mossvamp)
- 1 kvist timian
- 50 g smør
- 1 glas hvidvin
- 1 terning hønsebouillon / 1,5 dl hønsebouillon
- Salt og peber
- 40 g smør
- 50 g pølsefars
- 100 g kyllingefilet
- 8 champignoner
- 1 skalotteløg
- 1 skive franskbrød
- 1 æg
- 4 spsk. mælk
- Persille
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Fars:
-
2Rens champignonerne og skær dem i kvarte.
-
3Pil og hak skalotteløget.
-
4Hæld lidt olivenolie på panden og svits champignonerne hurtigt sammen med skalotteløget. Tilsæt krydderier og hakket persille og sæt til side.
-
5Hak kyllingefileten fint og rør den sammen med pølsefarsen.
-
6Blød franskbrødet op i mælk og rør det sammen med kødet. Tilsæt det piskede æg.
-
7Tilsæt champignonerne og rør farsen godt sammen. Tilsæt krydderier og sæt til side.
-
8Kyllingebryst Supreme:
-
9Rul kyllingestykkerne flade med en kagerulle på et stykke bagepapir. Placer herefter en portion kyllingefars i midten og rul dem sammen til roulader. Bind snor om for at bevare formen. Sæt til side.
-
10Børst og tør skovsvampene. Brun de farserede kylling roulader i 25 g smør på alle sider. Sæt til side.
-
11Brun herefter det hakkede skalotteløg i de resterende 20 g smør og tilsæt til sidst svampene. Tilsæt krydderier.
-
12Læg de farserede roulader i gryden og tilsæt væske i form af 1 glas hvidvin og 1/2 glas vand. Tilsæt hønsebouillonen lidt af gangen. Rør rundt, tilsæt timian og lad retten simre i 20 min. Rør et par gange undervejs.
-
13Tip:
-
14Når retten har kogt færdig, kan du tilsætte 1 til 2 skefulde creme fraiche for at opnå en mere cremet og fyldig smag.