- Fjerkræ
Ingredienser
- 2 kyllingebryster med skind
- Salt og peber
- 2 æggeblommer
- ½ rød chili, finthakket
- 1 tsk. røget paprikapulver
- 2 dl rapsolie
- 1 lime
- 1 grønt æble
- 1 hjertesalat
- Foccacia, burgerbrød eller andet godt brød
-
Fremgangsmåde
-
1Pensl kyllingebrysterne med rapsolie og krydr med salt og peber.
-
2Grill på direkte varme til kyllingebrysterne er gyldne på begge sider. Flyt kyllingebrysterne over til indirekte varme og grill dem til de har en kernetemperatur på 62 grader. Lad dem hvile 5 minutter før servering.
-
3Tilsæt æggeblommer, chili og paprikapulver i en skål.
-
4Rør massen sammen med en stavmixer mens du tilsætter rapsolien. Tilføj gerne lidt koldt vand hvis mayonnaisen bliver for tyk undervejs. Smag til med salt, peber og limesaft.
-
5Skær æblet i skiver og pensl dem med rapsolie. Grill æbleskiverne på direkte varme i 1 minut til de er gyldne på begge sider.
-
6Finsnit hjertesalaten.
-
7Del foccaciaen i to, pensl dem med lidt rapsolie og grill dem på direkte varme i 1 minut.
-
8Smør chilimayonnaise på bunden, derefter hjertesalat, grillet æble og grillet kyllingebryst. Server gerne bagte kartofler ved siden af.