Kyllingesandwich med grillet æble og chilimayo

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kyllingesandwich med grillet æble og chilimayo
Saftig grillet kylling, chilimayo og grillet æble er sommer på en tallerken. Prøv det selv! Opskriften er udviklet af Jan Ivar Nykvist for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster med skind
  • Salt og peber
  • 2 æggeblommer
  • ½ rød chili, finthakket
  • 1 tsk. røget paprikapulver
  • 2 dl rapsolie
  • 1 lime
  • 1 grønt æble
  • 1 hjertesalat
  • Foccacia, burgerbrød eller andet godt brød
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pensl kyllingebrysterne med rapsolie og krydr med salt og peber.
  • 2
    Grill på direkte varme til kyllingebrysterne er gyldne på begge sider. Flyt kyllingebrysterne over til indirekte varme og grill dem til de har en kernetemperatur på 62 grader. Lad dem hvile 5 minutter før servering.
  • 3
    Tilsæt æggeblommer, chili og paprikapulver i en skål.
  • 4
    Rør massen sammen med en stavmixer mens du tilsætter rapsolien. Tilføj gerne lidt koldt vand hvis mayonnaisen bliver for tyk undervejs. Smag til med salt, peber og limesaft.
  • 5
    Skær æblet i skiver og pensl dem med rapsolie. Grill æbleskiverne på direkte varme i 1 minut til de er gyldne på begge sider.
  • 6
    Finsnit hjertesalaten.
  • 7
    Del foccaciaen i to, pensl dem med lidt rapsolie og grill dem på direkte varme i 1 minut.
  • 8
    Smør chilimayonnaise på bunden, derefter hjertesalat, grillet æble og grillet kyllingebryst. Server gerne bagte kartofler ved siden af.