- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 4 laksebøffer af god kvalitet med skind
- Olie til stegning
- 15 g smør
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. sennep
- 2 dl Noilly Prat Dry Vermouth eller tilsvarende vermouth
- 2 dl fiskefond
- 3 dl piskefløde
- Salt og peber
- Citronsaft
- 1 bundt havesyre - alternativt spinat Bredbladet persille
-
Fremgangsmåde
-
1Laksebøfferne skrabes rene for eventuelt efterladte skæl.
-
2Sauterpanden varmes op med en smule olie, og laksebøfferne kommes på med skindsiden nedad. Steg bøfferne til varmen er nået cirka 2/3 op igennem fisken. Vend fisken og steg den yderligere et minut på den anden side. Tag laksen af varmen og lad den trække mens du laver saucen.
-
3Smelt smørret i sauterpanden og kom finthakket skalotteløg ved. Når løget er gennemsigtigt tilsættes sennep, Noilly Prat og fiskefond.
-
4Kog væsken ind til cirka halvdelen og kom derefter fløden i. Kog saucen yderligere lidt ind. Smag saucen til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
-
5Vend havesyren i, men gem lidt til pynt. Så snart den er faldet lidt sammen, kommes fisken tilbage i sauterpanden.
-
6Drys hakket persille over og server med det samme - eventuelt med en bagt kartoffel, godt brød eller en grøn salat til.