Laks i havesyresauce

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Laks i havesyresauce
Den fede, bløde laks og den syrlige havesyre sauce udgør en simpel, men raffineret og smagfuld ret.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 laksebøffer af god kvalitet med skind
  • Olie til stegning
  • 15 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. sennep
  • 2 dl Noilly Prat Dry Vermouth eller tilsvarende vermouth
  • 2 dl fiskefond
  • 3 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • 1 bundt havesyre - alternativt spinat
Bredbladet persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Laksebøfferne skrabes rene for eventuelt efterladte skæl.
  • 2
    Sauterpanden varmes op med en smule olie, og laksebøfferne kommes på med skindsiden nedad. Steg bøfferne til varmen er nået cirka 2/3 op igennem fisken. Vend fisken og steg den yderligere et minut på den anden side. Tag laksen af varmen og lad den trække mens du laver saucen.
  • 3
    Smelt smørret i sauterpanden og kom finthakket skalotteløg ved. Når løget er gennemsigtigt tilsættes sennep, Noilly Prat og fiskefond.
  • 4
    Kog væsken ind til cirka halvdelen og kom derefter fløden i. Kog saucen yderligere lidt ind. Smag saucen til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
  • 5
    Vend havesyren i, men gem lidt til pynt. Så snart den er faldet lidt sammen, kommes fisken tilbage i sauterpanden.
  • 6
    Drys hakket persille over og server med det samme - eventuelt med en bagt kartoffel, godt brød eller en grøn salat til.