- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- Årstidens grøntsager (baby-rødbeder, aspargesbroccoli og grønne bønner)
- 3 spsk (45 ml) olivenolie
- 6 fed hvidløg, hele og med skræl på
- 10 g rosmarin, hakket
- 1,5-2 kg lakseside
- 4 spsk (60 ml) olivenolie
- 150 g smør
- 1,65 dl honning
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- Saft og skal af 1-2 citroner
- 1 citron i skiver
- 100 g hakkede pistacienødder
- Årstidens grøntsager
- Peberrods-creme fraiche
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C.
-
2Klargør dine grøntsager: Vend dem i olivenolie, krydderier, hvidløgsfed og rosmarin. Steg rødbeder og mere faste rodfrugter alene i de første 20 minutter. Imens tages laksen ud, så den kan få stuetemperatur.
-
3Tag Le Creusets Signature-bradepande på 37 cm ud af ovnen, læg asparges-broccoli og grønne bønner langs kanten og læg laksen med skindsiden nedad oven på de stegte grøntsager. Bland olivenolie, smør, honning, salt, peber, citronsaft og -skal samt citronskiver i en pande over medium varme, indtil det er smeltet sammen og har fået en tykkere, lidt sirupagtig konsistens (ca. 5-10 minutter). Pensl laksen grundigt med denne honning-blanding.
-
4Sæt bradepanden tilbage i ovnen og lad retten stege i 30 minutter. Pensl honningen over laksen hver 10. minut. Det skal farve kanterne og overfladen let, men ikke brænde. Laksen skal være let lyserød og ikke helt gennemstegt (hvis du foretrækker den gennemstegt, så lad den stå lidt længere).
-
5Serveres straks med klistrede citronskiver som pynt, hakkede pistacienødder og årstidens grøntsager og peberrods-creme fraiche (valgfrit) som tilbehør.
-
6Peberrods-creme fraichen laves ved bare at vende 1-2 spsk peberrodssauce fra butikken i en bøtte creme fraiche på 250 g og smage til efter eget ønske.