- Kød
Ingredienser
- 800 g nakkefilet af lam, skåret i tern på 2½ cm
- Et par gavmilde nip safran-tråde af bedste kvalitet
- 150 g tørrede abrikoser
- 75 g blancherede, hele mandler
- 2 små eller 1 stort løg, groft hakket
- 1 toppet tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 2 toppede spsk klar honning
- Lidt presset citron
- Vegetabilsk olie
- Maldon-havsalt efter smag
- Vand, nykogt
- ½ lille pakke bredbladet persille, inkl. stilke, groft hakket
-
Fremgangsmåde
-
1Dryp olie i bunden af taginen, nok til at dække overfladen, og varm den langsomt op over lav til medium varme. Tilsæt løgene og svits dem, indtil de begynder at brune let i kanterne.
-
2Tilsæt lam og bland kødet med løgene, mens du sikrer, at kødet løbende vendes, så det bliver forsigtigt brunet, men ikke simrer. Drys safran-trådene i og rør dem i kødet, indtil farven begynder at sive ud.
-
3Tilsæt krydderierne og rør rundt, så du sikrer, at kødet dækkes grundigt. Tilsæt derpå honningen og rør grundigt. Fra en kedel hældes nok kogende vand i til at dække ingredienserne. Tilsæt citronsaft, og sænk varmen til det laveste. Lad retten simre i 1½ time og rør med jævne mellemrum.
-
4Når den indledende tilberedningstid er gået, tilsættes abrikoserne og ingredienserne blandes godt. Retten simrer i mindst 30 min. mere, før den serveres drysset med mandler og frisk persille.
-
5Serveres enten med couscous, ris eller fladbrød.
-
6Kokkens notater
-
7Lækker serveret med ris, couscous, bulgur eller brød. Svinebov fungerer også godt i stedet for lam.