Lammekoftaer med courgetter

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Lammekoftaer med courgetter
Koftaer kan være meget forskellige i smag og tekstur. Denne opskrift er inspireret af Tyrkiet og pebret med mellemøstlig flair. Serveret med en frisk tahini-dressing er disse lamme- koftaer en enkel og lækker ret.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 lille courgette, revet
  • Salt
  • 500 g hakket lammekød eller blandet hakkekød
  • 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 2 spsk. frisk koriander, finthakket
  • 3 spsk. frisk mynte, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. finthakket frisk ingefær
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1⁄2 tsk. kanel
  • 2 spsk. tahini-sesampasta
  • Friskkværnet sort peber
  • Olivenolie
Tahina-dressing
  • 3 spsk. tahini-sesampasta
  • 60 ml vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1⁄2 citron, skal og saft
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 små skalotteløg
Servering
  • Bambus- eller træspyd
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland de revne courgetter i en skål med 1-2 teskefulde salt og lad det stå i 5 minutter, pres derefter de revne courgetter godt.
  • 2
    Bland den forberedte courgette, hakket lammekød, forårsløg, koriander, mynte, spidskommen, kanel og sesampasta i en stor skål. Smag til med salt og peber.
  • 3
    Opdel blandingen i 12 pølseformer og sæt dem på træspyd. Sørg for, at blandingen sidder rigtigt fast og pensl dem med lidt olivenolie.
  • 4
    Sæt støbejernsgrillen på et blus med lav varme og oliér ribberne på grillen lidt med en pensel. Øg temperaturen til medium og placer så spyddene på grillen. Grill i 4-6 minutter, vend spyddene, skru ned for varmen og grill videre i 2-3 minutter, indtil de er stegt.
  • 5
    Bland til dressingen sesampastaen med vandet, indtil det
  • 6
    er cremet, og rør så hvidløg, citronsaft og skal, eddike og skalotteløg i og smag til. Rør godt rundt.
  • 7
    Server koftaerne sammen med sesamdressingen og frisk salat