- Kød
Ingredienser
- 1 lille courgette, revet
- Salt
- 500 g hakket lammekød eller blandet hakkekød
- 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 2 spsk. frisk koriander, finthakket
- 3 spsk. frisk mynte, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk. finthakket frisk ingefær
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1⁄2 tsk. kanel
- 2 spsk. tahini-sesampasta
- Friskkværnet sort peber
- Olivenolie
- 3 spsk. tahini-sesampasta
- 60 ml vand
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 citron, skal og saft
- 1 spsk. æblecidereddike
- 2 små skalotteløg
- Bambus- eller træspyd
-
Fremgangsmåde
-
1Bland de revne courgetter i en skål med 1-2 teskefulde salt og lad det stå i 5 minutter, pres derefter de revne courgetter godt.
-
2Bland den forberedte courgette, hakket lammekød, forårsløg, koriander, mynte, spidskommen, kanel og sesampasta i en stor skål. Smag til med salt og peber.
-
3Opdel blandingen i 12 pølseformer og sæt dem på træspyd. Sørg for, at blandingen sidder rigtigt fast og pensl dem med lidt olivenolie.
-
4Sæt støbejernsgrillen på et blus med lav varme og oliér ribberne på grillen lidt med en pensel. Øg temperaturen til medium og placer så spyddene på grillen. Grill i 4-6 minutter, vend spyddene, skru ned for varmen og grill videre i 2-3 minutter, indtil de er stegt.
-
5Bland til dressingen sesampastaen med vandet, indtil det
-
6er cremet, og rør så hvidløg, citronsaft og skal, eddike og skalotteløg i og smag til. Rør godt rundt.
-
7Server koftaerne sammen med sesamdressingen og frisk salat