- Kød
Ingredienser
- 1,5 kg lammekølle (2 kg hvis benet er meget stort)
- 5 fed hvidløg, uden skal
- 2 rosmarinkviste
- Salt og peber
- 6 skalotteløg, skåret i halve
- 5 dl hønsebouillon
- 2 dl tør hvidvin
- 1 fennikel, skåret i medium stykker
- 750 g små kartofler, skåret i halve (evt. Med skræl)
- 150 g blandede oliven uden sten
- 100 g fetaost
- 40 g pinjekerner, ristede
- Finthakket persille, efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 170 °C (alm. Ovn)
-
2Lav fem dybe snit med en skarp kniv ind i kødet fordelt over hele lammekøllen. Fordel hvidløg og rosmarin i hullerne, og læg lammekøllen over i fadet.
-
3Pensl kødet med 1 spsk. olivenolie, og krydr det omhyggeligt med salt og peber. Kom skalotteløg, bouillon, hvidvin og fennikel i fadet også.
-
4Dæk fadet med stanniol, og steg i ovnen i 1 time.
-
5Efter den første time tages fadet ud af ovnen, og ovnen skrues op til 200 °C (alm. Ovn). Fjern folie, og fordel kartofler og oliven i fadet. Stænk kartoflerne med 1 spsk. olie, og krydr med salt og peber.
-
6Sæt fadet i ovnen igen, uden stanniol, og steg videre i 40 minutter, eller til lammet er tilberedt og kartoflerne er gyldne.
-
7Lad lammet hvile 10-20 minutter. Lige inden servering smuldres fetaosten over og drys med pinjekerner og persille. Servér med sæsonens grøntsager eller en grøn salat.