- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 1 spsk. (15 ml) olie
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 mild rød chili, finthakket
- 500 g kongerejer med rå skal
- 8 kammuslinger
- 100 g blæksprutteringe
- 4 ansjoser i olivenolie, hakket
- 1 spsk. (15 ml) kapers, hakkede
- 150 g cherrytomater, halveret
- 500 g frisk linguini
- 1 bundt frisk persille
- Salt og peber efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Varm en 24 cm stor pande med Toughened non-stickbelægning op ved middelvarme, og tilsæt olie, hvidløg og chili. Lad det stege i et par minutter, og tag det derefter ud af panden.
-
2Tilsæt kogende vand til panden (ved middel varme), og tilsæt linguini med en dråbe olie og en knivspids salt, og lad det koge i 3 minutter. Hæld vandet i en kop, og kom pastaen i en skål med låget på gryden.
-
3Sæt panden tilbage på middel varme med resten af olien. Tilsæt blæksprutteringene, og lad det koge i et par minutter. Tilsæt derefter kammuslinger og rejer, og steg i yderligere 2 minutter.
-
4Tilsæt ansjoser, kapers, cherrytomater, og kog, indtil rejerne er lyserøde.
-
5Tilsæt linguini til panden plus 3-4 spiseskefulde af det reserverede pastavand, og kog det i yderligere 3 minutter med låget på.
-
6Krydr og pynt med hakket persille, og servér i pastaretter.