Linguini med skaldyr og cherrytomater

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Linguini med skaldyr og cherrytomater
Send dine smagsløg til Italiens kyst med denne skaldyrslinguini, der er nem at tilberede.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 spsk. (15 ml) olie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 mild rød chili, finthakket
  • 500 g kongerejer med rå skal
  • 8 kammuslinger
  • 100 g blæksprutteringe
  • 4 ansjoser i olivenolie, hakket
  • 1 spsk. (15 ml) kapers, hakkede
  • 150 g cherrytomater, halveret
  • 500 g frisk linguini
  • 1 bundt frisk persille
  • Salt og peber efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm en 24 cm stor pande med Toughened non-stickbelægning op ved middelvarme, og tilsæt olie, hvidløg og chili. Lad det stege i et par minutter, og tag det derefter ud af panden.
  • 2
    Tilsæt kogende vand til panden (ved middel varme), og tilsæt linguini med en dråbe olie og en knivspids salt, og lad det koge i 3 minutter. Hæld vandet i en kop, og kom pastaen i en skål med låget på gryden.
  • 3
    Sæt panden tilbage på middel varme med resten af olien. Tilsæt blæksprutteringene, og lad det koge i et par minutter. Tilsæt derefter kammuslinger og rejer, og steg i yderligere 2 minutter.
  • 4
    Tilsæt ansjoser, kapers, cherrytomater, og kog, indtil rejerne er lyserøde.
  • 5
    Tilsæt linguini til panden plus 3-4 spiseskefulde af det reserverede pastavand, og kog det i yderligere 3 minutter med låget på.
  • 6
    Krydr og pynt med hakket persille, og servér i pastaretter.