
Denne oksechili er nem at lave til mange mennesker. Med sine dybe smagsnuancer, der bliver forstærket af mørk chokolade og langtidstilberedt oksebov, er denne opskrift perfekt til at servere om aftenen, når der er brug for varme og hygge.
HOVEDINGREDIENSER
- Oksekød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 800 g oksebov, i tern
- 1 stort rødløg, i tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk. røget paprika
- 1 spsk. tørret oregano
- 1-2 tsk. chilipulver, alt efter hvor stærk man ønsker retten
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 kanelstænger
- 1 rød peber, i tern
- 2 dåser blommetomater
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse pintobønner
- 50 g mørk chokolade, 85%, finthakket
- 3 modne avokadoer
- Olie til stegning
- Salt og peber
Til servering:
- 1 lille bundt koriander, grofthakket
- Frisk chili, i tynde skiver
- Cremefraiche
- Tomatsalsa
- Brød eller ris
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 170° C alm ovn
-
2Varm gryden op på komfuret ved middel varme
-
3Tilsæt lidt olie
-
4Del kødstykkerne op i fire portioner og brun portionerne én af gange. På den måde sikre du, at kødet får stegeskorpe og ikke koger
-
5Sæt kødet til side, når det hele er brunet
-
6Tilsæt lidt olie til gryden og steg løgene til de er bløde
-
7Tilsæt hvidløg og et nip salt i gryden
-
8Steg kort uden at brænde hvidløget på
-
9Tilsæt paprika, oregano, chilipulver, spidskommen og kanelstænger, og rist krydderierne i 1-2 minutter under konstant omrøring
-
10Kom kødet og kødsaften tilbage i gryden, og dæk kødet grundigt med alle krydderierne
-
11Tilsæt rød peber dåsetomater
-
12Fyld en af de to tomme tomatdåser med vand, og kom det i gryden
-
13Tilsæt kidneybønner og pintobønner
-
14Rør chokoladen i og bring i kog
-
15Stil gryden i ovnen i 1½ time, og rør i den fra tid til anden
-
16Smag til med salt og peber
-
17Lad gryden stå i ovnen i yderligere 30 minutter, uden låg, så saucen bliver reduceret og tyk I mellemtiden, opvarm en grillpande ved middel varme
-
18Skær avokadoerne i halve, og fjern stenen
-
19Pensl dem med lidt olie og drys med salt og peber
-
20Steg dem med kødsiden nedad indtil de er blevet bløde og har striber fra grillen
-
21Tag gryden ud af ovnen, rør godt i den og smag eventuelt til igen
-
22Pynt retten med cremefraiche, grofthakkede koriander og frisk chili
-
23Server med grillede avokado, tomatsalsa og brød til at dyppe i – eller en skålfuld dampende varme ris
-
24Tip:
-
25Opskriften er også velegnet til tilberedning udendørs – hvad enten det er på grillen eller på bålet. Det kræver kun en stabil varmekilde med svag varme, så kødet kan koge langsomt