Luksus chili con carne med oksebov og grillet avokado

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Luksus chili con carne med oksebov og grillet avokado
Denne oksechili er nem at lave til mange mennesker. Med sine dybe smagsnuancer, der bliver forstærket af mørk chokolade og langtidstilberedt oksebov, er denne opskrift perfekt til at servere om aftenen, når der er brug for varme og hygge.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 800 g oksebov, i tern
  • 1 stort rødløg, i tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1-2 tsk. chilipulver, alt efter hvor stærk man ønsker retten
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 kanelstænger
  • 1 rød peber, i tern
  • 2 dåser blommetomater
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse pintobønner
  • 50 g mørk chokolade, 85%, finthakket
  • 3 modne avokadoer
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
Til servering:
  • 1 lille bundt koriander, grofthakket
  • Frisk chili, i tynde skiver
  • Cremefraiche
  • Tomatsalsa
  • Brød eller ris
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 170° C alm ovn
  • 2
    Varm gryden op på komfuret ved middel varme
  • 3
    Tilsæt lidt olie
  • 4
    Del kødstykkerne op i fire portioner og brun portionerne én af gange. På den måde sikre du, at kødet får stegeskorpe og ikke koger
  • 5
    Sæt kødet til side, når det hele er brunet
  • 6
    Tilsæt lidt olie til gryden og steg løgene til de er bløde
  • 7
    Tilsæt hvidløg og et nip salt i gryden
  • 8
    Steg kort uden at brænde hvidløget på
  • 9
    Tilsæt paprika, oregano, chilipulver, spidskommen og kanelstænger, og rist krydderierne i 1-2 minutter under konstant omrøring
  • 10
    Kom kødet og kødsaften tilbage i gryden, og dæk kødet grundigt med alle krydderierne
  • 11
    Tilsæt rød peber dåsetomater
  • 12
    Fyld en af de to tomme tomatdåser med vand, og kom det i gryden
  • 13
    Tilsæt kidneybønner og pintobønner
  • 14
    Rør chokoladen i og bring i kog
  • 15
    Stil gryden i ovnen i 1½ time, og rør i den fra tid til anden
  • 16
    Smag til med salt og peber
  • 17
    Lad gryden stå i ovnen i yderligere 30 minutter, uden låg, så saucen bliver reduceret og tyk I mellemtiden, opvarm en grillpande ved middel varme
  • 18
    Skær avokadoerne i halve, og fjern stenen
  • 19
    Pensl dem med lidt olie og drys med salt og peber
  • 20
    Steg dem med kødsiden nedad indtil de er blevet bløde og har striber fra grillen
  • 21
    Tag gryden ud af ovnen, rør godt i den og smag eventuelt til igen
  • 22
    Pynt retten med cremefraiche, grofthakkede koriander og frisk chili
  • 23
    Server med grillede avokado, tomatsalsa og brød til at dyppe i – eller en skålfuld dampende varme ris
  • 24
    Tip:
  • 25
    Opskriften er også velegnet til tilberedning udendørs – hvad enten det er på grillen eller på bålet. Det kræver kun en stabil varmekilde med svag varme, så kødet kan koge langsomt