Lun grøntsagssalat med citron

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Lun grøntsagssalat med citron
Gode råvarer gør hele forskellen i denne salat der er fyldt med grønt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 50 g broccoli
  • 50 g sukkerærter
  • 50 friske ærter
  • 75 g grønne asparges
  • ½ citron (helst økologisk)
  • 10 g smør
  • 1 grøn tomat
  • 10 g smør
  • 2-3 spsk grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • Muskatnød
  • 1-2 spsk olivenolie
  • Basilikumblade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rens broccolien og skær den i små buketter. Rens sukkerærterne og skær de største i halve. Skær enden af de grønne asparges Tag ærterne ud af bælgen.
  • 2
    Blancher broccoli, sukkerærter, asparges og ærter i kogende, saltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne, skyl og tør dem grundigt.
  • 3
    Riv skallen af ½ citron og pres 2 spsk af saften ud.
  • 4
    Smelt smør i en Toughened Non-Stick 22 cm lav stegepande, sautér tomaten i den og tilføj de resterende grøntsager. Tilføj grøntsagerne og 2-3 spsk grøntsagsbouillon og varm igennem. Smag til med salt, peber, muskatnød og citronsaft. Tilføj citronskallen, drys med olivenolie og server pyntet med basilikumblade.