Mac 'n' Cheese med krabbe, dild og citron

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Mac 'n' Cheese med krabbe, dild og citron
Har du aldrig prøvet den populære, amerikanske spise, Mac ’n’ Cheese, så er det på tide. I denne opskrift har vi løftet retten til nye højder ved at tilføje krabbe, der giver en mild smag af skaldyr. Derudover gør dild og citron retten frisk, aromatisk og spændende. Måske bliver det din nye favorit?
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 400 g små makaroni / suppehorn
  • 50 g smør + ekstra til fadet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g hvedemel
  • 5 dl letmælk
  • 2 dl fløde
  • 50 g modnet cheddar
  • 50 g parmesan
  • Frisk dild, finthakket, efter smag
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 citron, fintrevet skal heraf
  • 200 g frisk krabbekød (både mørkt og lyst kød kan bruges)
  • 1-2 spsk. rasp
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber, efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 180 °C, grillfunktion
  • 2
    Bring en stor gryde med saltet vand i kog og tilsæt pasta. Kog pasta som anvist på bakken, dræn for vand og sæt til side.
  • 3
    Imens smeltes smørret i en stegepande og hvidløget steges heri. Tilsæt mel og rør godt rundt, så meles bliver stegt af. Rør gradvist mælken i, og kog saucen til den tykner. Der tager cirka et par minutter.
  • 4
    Tilsæt fløde, cheddar og halvdelen af parmesanen. Rør rundt til alt osten er smeltet. Tilsæt dild, sennep, citronskal og krabbe. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen.
  • 5
    Bland den kogte pasta sammen med ostesaucen. Smør fadet med smør, og fordel pastablandingen heri i et jævnt lag.
  • 6
    Bland rasp og den resterende parmesan sammen i en skål, og tilsæt derefter olivenolie, salt og peber.
  • 7
    Drys raspblandingen over pastaen, og bag retten i ovnen i 6-10 minutter. Retten skal være gennemvarm i midten, boblende og gylden på toppen. Så er den klar til servering.
 
Tip:
Er du ikke vild med krabbe, eller ønsker du et vegetarisk alternativ? Erstat med fx stegte porrer og svampe, der passer rigtig godt sammen med dild.
 
 
Le Creuset