- Pasta
Ingredienser
- 400 g små makaroni / suppehorn
- 50 g smør + ekstra til fadet
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 50 g hvedemel
- 5 dl letmælk
- 2 dl fløde
- 50 g modnet cheddar
- 50 g parmesan
- Frisk dild, finthakket, efter smag
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 citron, fintrevet skal heraf
- 200 g frisk krabbekød (både mørkt og lyst kød kan bruges)
- 1-2 spsk. rasp
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber, efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 180 °C, grillfunktion
-
2Bring en stor gryde med saltet vand i kog og tilsæt pasta. Kog pasta som anvist på bakken, dræn for vand og sæt til side.
-
3Imens smeltes smørret i en stegepande og hvidløget steges heri. Tilsæt mel og rør godt rundt, så meles bliver stegt af. Rør gradvist mælken i, og kog saucen til den tykner. Der tager cirka et par minutter.
-
4Tilsæt fløde, cheddar og halvdelen af parmesanen. Rør rundt til alt osten er smeltet. Tilsæt dild, sennep, citronskal og krabbe. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen.
-
5Bland den kogte pasta sammen med ostesaucen. Smør fadet med smør, og fordel pastablandingen heri i et jævnt lag.
-
6Bland rasp og den resterende parmesan sammen i en skål, og tilsæt derefter olivenolie, salt og peber.
-
7Drys raspblandingen over pastaen, og bag retten i ovnen i 6-10 minutter. Retten skal være gennemvarm i midten, boblende og gylden på toppen. Så er den klar til servering.