- Mel
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. sukker
- 1 lille nip salt
- 1 stor tsk. natron
- 2 æg (hvider og blommer delt for sig)
- 4 dl kærnemælk med lidt natronen til
- 1 pakke bacon i tern
- 150 g revet mozzarellaost
- 1 tsk. oregano
- Palmin eller svinefedt til bagning
-
Fremgangsmåde
-
1Steg baconternene sprøde på en pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle
-
2Kom kærnemælken i en skål og tilsæt hvedemel, salt og sukker. Pisk godt sammen
-
3Tilsæt æggeblommerne og pisk igen
-
4Tilføj de stegte bacontern, revet mozzarellaost og oregano
-
5Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt. Hæld dejen op i en kande, så er den nem at håndtere, når du hælder den i æbleskivepanden
-
6Rør natron ud i lidt kærnemælk og hæld i dejen umiddelbart inden du bager æbleskiverne
-
7Varm æbleskivepanden op til lidt over middel varme
-
8Når panden er varm nok, kommes en lille klat svinefedt eller palmin i hvert hul i æbleskivepanden
-
9Kom dej i hvert hul men kun til lige under kanten, da dejen hæver
-
10Vend æbleskiverne med en stegegaffel eller en strikkepind, når de er lysebrune og slipper af sig selv. Æbleskiverne skal bages på alle sider, men første gang du vender dem, skal de vendes helt om, så siden med den rå dej vendes ned i hullet
-
11Tag æbleskiverne af panden når de er gennembagt - prøv evt. at åbne en af dem. Læg dem på køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt
-
12Tip:
-
13Server madæbleskiverne med fx creme fraiche eller en god tomatsauce til at dyppe i