Madæbleskiver med bacon og ost

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Madæbleskiver med bacon og ost
Spanakopita er en krydret, græsk tærte, som traditionelt indeholder spinat, fetaost og løg. Vi har tilføjet ristede pinjekerner og friske smage fra mynte og dild, som gør de små tærter til en spændende tilføjelse til tapasbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. sukker
  • 1 lille nip salt
  • 1 stor tsk. natron
  • 2 æg (hvider og blommer delt for sig)
  • 4 dl kærnemælk med lidt natronen til
  • 1 pakke bacon i tern
  • 150 g revet mozzarellaost
  • 1 tsk. oregano
  • Palmin eller svinefedt til bagning
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Steg baconternene sprøde på en pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle
  • 2
    Kom kærnemælken i en skål og tilsæt hvedemel, salt og sukker. Pisk godt sammen
  • 3
    Tilsæt æggeblommerne og pisk igen
  • 4
    Tilføj de stegte bacontern, revet mozzarellaost og oregano
  • 5
    Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt. Hæld dejen op i en kande, så er den nem at håndtere, når du hælder den i æbleskivepanden
  • 6
    Rør natron ud i lidt kærnemælk og hæld i dejen umiddelbart inden du bager æbleskiverne
  • 7
    Varm æbleskivepanden op til lidt over middel varme
  • 8
    Når panden er varm nok, kommes en lille klat svinefedt eller palmin i hvert hul i æbleskivepanden
  • 9
    Kom dej i hvert hul men kun til lige under kanten, da dejen hæver
  • 10
    Vend æbleskiverne med en stegegaffel eller en strikkepind, når de er lysebrune og slipper af sig selv. Æbleskiverne skal bages på alle sider, men første gang du vender dem, skal de vendes helt om, så siden med den rå dej vendes ned i hullet
  • 11
    Tag æbleskiverne af panden når de er gennembagt - prøv evt. at åbne en af dem. Læg dem på køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt
  • 12
    Tip:
  • 13
    Server madæbleskiverne med fx creme fraiche eller en god tomatsauce til at dyppe i