Mandelpavlova med ferskencoulis, mascarponecreme og frisk frugt

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Mandelpavlova med ferskencoulis, mascarponecreme og frisk frugt
Pavlova er ideel, når du skal servere dessert for en større samling gæster, da der er nok til alle. Derudover kan du spare tid ved at lave marengsbunden og coulisen et par dage i forvejen – så du blot skal piske mascarponecremen og pynte desserten inden servering.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 75 g mandelmel
  • 1 tsk. vaniljeessens eller -paste
Til mascarponecremen:
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljeessens eller -paste
  • 150 g mascarpone
Til ferskencoulisen:
  • 200 g ferskner på dåse med lage
Til servering:
  • 2-3 friske ferskner, skåret i skiver
  • 200 g friske hindbær
  • 40 g ristede mandelflager
  • Friske mynteblade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 140 °C (alm. ovn), og beklæd pladen med et stykke bagepapir.
  • 2
    Pisk æggehviderne til faste toppe (skåle skal være helt ren, ellers kan det være svært at piske hviderne stive). Tilsæt sukkeret én spiseske ad gangen, mens du fortsat pisker. Sørg for at sukkeret er helt opløst, før du tilsætter mere. Pisk til alt sukkeret er inkorporeret, og marengsen er fast og skinnende.
  • 3
    Sigt mandelmelet i, tilsæt vanilje, og fold det forsigtigt sammen med marengsen. Hæld marengsen ud på pladen, og bred den ud til kanterne. Lav en fordybning midt i marengsen, så flødeskummet ikke risikerer at flyde ud.
  • 4
    Bag marengsen i 1 time og 30 min. Når den er færdigbagt, slukkes ovnen og ovnlågen åbnes en smule. Her skal marengsen køle helt af – det kan tage 1-2 timer. Opbevar den på køkkenbordet, hvis du laver den i forvejen.
  • 5
    Lav ferskencoulisen ved at stavblende ferskner og lage sammen, til det er pureret. Opbevar i køleskabet indtil servering.
  • 6
    Lav mascarponecremen ved at piske fløde, flormelis og vanilje til blød flødeskum. Tilsæt mascarpone, og pisk til en luftig creme. Opbevar i køleskabet indtil servering.
  • 7
    Når marengsen er afkølet, og du er klar til at servere, fordeles mascarponecremen på marengsen. Fordel derefter den friske frygt, dryp med ferskencoulis og drys til sidst med mandelflager og mynteblade.