- Æg
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 75 g mandelmel
- 1 tsk. vaniljeessens eller -paste
- 2,5 dl piskefløde
- 1 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljeessens eller -paste
- 150 g mascarpone
- 200 g ferskner på dåse med lage
- 2-3 friske ferskner, skåret i skiver
- 200 g friske hindbær
- 40 g ristede mandelflager
- Friske mynteblade
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 140 °C (alm. ovn), og beklæd pladen med et stykke bagepapir.
-
2Pisk æggehviderne til faste toppe (skåle skal være helt ren, ellers kan det være svært at piske hviderne stive). Tilsæt sukkeret én spiseske ad gangen, mens du fortsat pisker. Sørg for at sukkeret er helt opløst, før du tilsætter mere. Pisk til alt sukkeret er inkorporeret, og marengsen er fast og skinnende.
-
3Sigt mandelmelet i, tilsæt vanilje, og fold det forsigtigt sammen med marengsen. Hæld marengsen ud på pladen, og bred den ud til kanterne. Lav en fordybning midt i marengsen, så flødeskummet ikke risikerer at flyde ud.
-
4Bag marengsen i 1 time og 30 min. Når den er færdigbagt, slukkes ovnen og ovnlågen åbnes en smule. Her skal marengsen køle helt af – det kan tage 1-2 timer. Opbevar den på køkkenbordet, hvis du laver den i forvejen.
-
5Lav ferskencoulisen ved at stavblende ferskner og lage sammen, til det er pureret. Opbevar i køleskabet indtil servering.
-
6Lav mascarponecremen ved at piske fløde, flormelis og vanilje til blød flødeskum. Tilsæt mascarpone, og pisk til en luftig creme. Opbevar i køleskabet indtil servering.
-
7Når marengsen er afkølet, og du er klar til at servere, fordeles mascarponecremen på marengsen. Fordel derefter den friske frygt, dryp med ferskencoulis og drys til sidst med mandelflager og mynteblade.