Havregrød med chiafrø, hasselnødder og karamelliserede pærer

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Havregrød med chiafrø, hasselnødder og karamelliserede pærer
Denne bagte grød er både hyggelig, mættende og sund og er et god alternativ til din normale morgenmad. Alle ingredienser skal blot blandes sammen i gryden og derefter en tur i ovnen – så er der lækker morgenmad på ingen tid. Denne ret er vegansk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 200 g havregryn, grovvalsede
  • 30 g chiafrø (evt. ekstra til servering)
  • 100 g rosiner (evt. ekstra til servering)
  • 30 g hasselnødder, grovhakket (evt. ekstra til servering)
  • 3 dl havremælk
  • 6 dl vand
  • En knivspids salt
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 3 tsk. stødte krydderier efter eget valg (fx kanel
  • kardemomme, allehånde, ingefær)
Karamelliserede pærer:
  • 2 pærer, skåret i tynde skiver
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 180 °C
  • 2
    Kom alle ingredienserne til havregrøden i en støbejernsgryde, og rør det godt sammen. Læg låget på, og bag grøden i ovnen i 20 minutter.
  • 3
    Tag låget af, og rør grøden igennem. Læg låget på igen og bag i yderligere 10 minutter. Imens laves pærerne.
  • 4
    Kom pæreskiver, sirup og kanel i en kasserolle, og lad det simre ved middel varme, indtil pærerne er blevet bløde og let klistrede. Det tager cirka 5 minutter.
  • 5
    Tag gryden ud af ovnen, og lad den stå 5 minutter, så grøden kan sætte sig. Er den blevet for fast, kan du røre lidt ekstra havremælk i. Når du er klar til servere, anrettes pærerne på grøden og pyntes med de ekstra chiafrø, rosiner og hasselnødder.