- Frugt
Ingredienser
- 200 g havregryn, grovvalsede
- 30 g chiafrø (evt. ekstra til servering)
- 100 g rosiner (evt. ekstra til servering)
- 30 g hasselnødder, grovhakket (evt. ekstra til servering)
- 3 dl havremælk
- 6 dl vand
- En knivspids salt
- 1 spsk. ahornsirup
- 3 tsk. stødte krydderier efter eget valg (fx kanel
- kardemomme, allehånde, ingefær)
- 2 pærer, skåret i tynde skiver
- 2 spsk. ahornsirup
- 1 tsk. stødt kanel
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 180 °C
-
2Kom alle ingredienserne til havregrøden i en støbejernsgryde, og rør det godt sammen. Læg låget på, og bag grøden i ovnen i 20 minutter.
-
3Tag låget af, og rør grøden igennem. Læg låget på igen og bag i yderligere 10 minutter. Imens laves pærerne.
-
4Kom pæreskiver, sirup og kanel i en kasserolle, og lad det simre ved middel varme, indtil pærerne er blevet bløde og let klistrede. Det tager cirka 5 minutter.
-
5Tag gryden ud af ovnen, og lad den stå 5 minutter, så grøden kan sætte sig. Er den blevet for fast, kan du røre lidt ekstra havremælk i. Når du er klar til servere, anrettes pærerne på grøden og pyntes med de ekstra chiafrø, rosiner og hasselnødder.