- Kød
Ingredienser
- 1 kg kyllingelår uden skind
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort løg i tynde skiver
- 2 spsk lys farin (mørk farin blandet med sukker)
- 125 ml tør hvidvin
- Finrevet skal fra 1 appelsin
- 125 g spiseklare, tørrede abrikoser skåret i kvarte
- 1 spsk hakket, frisk koriander som pynt
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk groft kværnet sort peber
- ½ tsk salt
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 lille rød chili, uden kerner og hakket fint
- 125 ml appelsinsaft
- 3 spsk olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Til marinaden blandes alle ingredienser i et stort, fladt fad, såsom Le Creusets gratinfad. Tilsæt kyllingelårene og vend dem i marinaden, så de er godt dækket. Dæk fadet til og lad kødet marinere i køleskabet i min. 6 timer eller natten over.
-
2Varm olien op i taginens bund på komfuret over medium varme. Tilsæt løg og steg det nænsomt, indtil det kun lige begynder at brune. Tag det af panden.
-
3Dræn kyllingen, smid marinaden væk og dup lårene med køkkenrulle. Læg kyllingestykkerne i taginen og steg dem, indtil de er jævnt brune.
-
4Læg løget tilbage i taginen sammen med sukker, vin og appelsinskal. Rør grundigt og tilsæt lidt mere salt og peber.
-
5Sæt taginens låg på, og lad retten simre over meget lav varme i 1½ time.
-
6Tilsæt abrikoserne, sæt låg på igen, og lad retten simre i 1½ time mere, indtil kyllingen er gennemstegt og mør.
-
7Når kyllingen er tilberedt, fjerner du låget og koger saucen ind i nogle minutter, indtil den bliver mere sirupagtig. Drys gavmildt med hakket koriander og server med almindelig, dampet couscous eller kogte, hvide ris.