Mexicanske vildsvine-spareribs med ananas og habanero-salsa

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Mexicanske vildsvine-spareribs med ananas og habanero-salsa
Det bliver ikke vildere! Vildsvin møder Mexico og skaber en eksplosion af intense smage. Spareribsene marineres i en krydret blanding og serveres sammen med en frisk salsa med ananas og chili. Denne opskrift er oprindeligt udviklet til at lave på bål, hvor støbejernspanden/gryden placeres på en grillrist eller ovenpå fire sten, som ligger i gløderne. Det er vigtigt, at støbejernet ikke står direkte i gløderne. Har du ikke et bål, kan du sagtens bruge produkterne på grillen, komfuret eller i ovnen og tilberede retten dér.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg vildsvine-spareribs
  • 2 ancho chili, blødt op i kogende vand
  • 2 spsk. chipotle i adobo (fås i velassorterede supermarkeder)
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. tørret oregano
  • 4 fed hvidløg, med skal
Ananas-habanero salsa:
  • 1 ananas, skåret i skiver på 2 cm
  • 2 habanero-chilier
  • Friske koriander, grofthakket
  • Saften af 2 lime
  • Salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm en grillpande i støbejern op. Steg hvidløgene indtil skindet begynder at blive sort, og hvidløget er blødt. Fjern skallerne, og kom feddene i en blender med chili, chipotle i adobo, nellike, spidskommen, kanel og oregano. Blend til en glat pasta.
  • 2
    Smør kødet ind i krydderipastaen, og lad det marinerer i køleskabet i minimum 2 timer - gerne natten over.
  • 3
    Tag kødet ud af køleskabet en halv time inden, det skal steges. Braisér spareribsene ved lav varme i 1,5- 2 timer. Tilbereder du retten i ovnen, braiseres spareribsene ved 160°C.
  • 4
    Ananas-habanero salsa: Kom ananasskiverne og habanero på grillpanden. Vend dem, så de får grillmærker på alle sider. Skær de stegte ananas i mundrette tern, og kom dem i en skål. Fjern stilkene på de stegte chilier, og hak dem fint. Vend dem sammen med ananas, tilsæt koriander, limejuice og smag til med salt.
  • 5
    Færdiggør vildsvine-spareribs: Varm grillpanden op igen og steg spareribsene. Sørg for at de får gode grillmærker og bliver let karamelliserede
  • 6
    Server spareribsene med en god skefuld ananas-habanero salsa. Velbekomme!