Ingredienser
- 2 kg vildsvine-spareribs
- 2 ancho chili, blødt op i kogende vand
- 2 spsk. chipotle i adobo (fås i velassorterede supermarkeder)
- ¼ tsk. stødt nellike
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- ¼ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. tørret oregano
- 4 fed hvidløg, med skal
- 1 ananas, skåret i skiver på 2 cm
- 2 habanero-chilier
- Friske koriander, grofthakket
- Saften af 2 lime
- Salt
-
Fremgangsmåde
-
1Varm en grillpande i støbejern op. Steg hvidløgene indtil skindet begynder at blive sort, og hvidløget er blødt. Fjern skallerne, og kom feddene i en blender med chili, chipotle i adobo, nellike, spidskommen, kanel og oregano. Blend til en glat pasta.
-
2Smør kødet ind i krydderipastaen, og lad det marinerer i køleskabet i minimum 2 timer - gerne natten over.
-
3Tag kødet ud af køleskabet en halv time inden, det skal steges. Braisér spareribsene ved lav varme i 1,5- 2 timer. Tilbereder du retten i ovnen, braiseres spareribsene ved 160°C.
-
4Ananas-habanero salsa: Kom ananasskiverne og habanero på grillpanden. Vend dem, så de får grillmærker på alle sider. Skær de stegte ananas i mundrette tern, og kom dem i en skål. Fjern stilkene på de stegte chilier, og hak dem fint. Vend dem sammen med ananas, tilsæt koriander, limejuice og smag til med salt.
-
5Færdiggør vildsvine-spareribs: Varm grillpanden op igen og steg spareribsene. Sørg for at de får gode grillmærker og bliver let karamelliserede
-
6Server spareribsene med en god skefuld ananas-habanero salsa. Velbekomme!