Ingredienser
- 200g filodej (lavet til baklava)
- 200g smør
- 200g pistacienødder
- 100g kiks
- 250g honning
- 100g sukker
- 250ml vand
- 3-4 skiver citron
-
Fremgangsmåde
-
1Knus pistacienødder og kiks fint og bland dem sammen.
-
2Smelt smørret.
-
3Skær filodejen ud i små firkanter af 10x10cm, så de passer i minigryderne.
-
4Læg nu 5-7 lag af filodejen i en minigryde, og hæld ca. en spiseske af din pistacie-kikse blanding over.
-
5Gentag dette to yderligere gange, så du i alt har 3 lag af pistacie-kikse blandingen. Du kan også skære de sidste lag af filodej i cirkler for at opnå et finere finish.
-
6Tilføj 30-35g smør til hver af minigryderne, og skær hver af dine mini baklava pots ud i 4 trekanter for at sikre, at smørret siver ned gennem alle dine lag.
-
7Bag i ovnen i 40 minutter ved 160°C.
-
8Imens dine mini baklava pots bager, kan du lave din sirup.
-
9Tilføj alle ingredienserne til en Le Creuset gryde, og bring det i kog ved medium varme.
-
10Skru ned for varmen, når det koger, og lad det simre i 20 minutter for at siruppen optager smagen fra citronskiverne.
-
11Lad det nedkøle til stuetemperatur, og hæld det over dine mini baklava pots, når de kommer ud af ovnen.
-
12Server dine lækre mini baklava pots med vaniljeis.