- Brød & korn
Ingredienser
- 300 g mel (tipo 00)
- 250 ml lunkent vand
- 10 g gær
- 15 g salt
- 15 g sukker
- 20 g olivenolie
- olivenolie, frisk rosmarin og honning
-
Fremgangsmåde
-
1Tilføj vand, gær, sukker og salt i en skål og rør rundt til gæret er opløst. Tilføj mel og rør sammen med en træske til dejen er ensartet.
-
2Dæk skålen med et fugtigt håndklæde og lad dejen hæve i 30 minutter.
-
3Smør dine hænder ind i olivenolie, og fold dejen to gange mens den stadig er i skålen, dæk skålen til igen og lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
-
4Gentag "step 2" en tredje gang og lad dejen derefter koldhæve i minimum 12 timer i køleskabet.
-
5Efter minimum 12 timer skal focacciaerne fordeles i gryderne og efterhæve. Smør Le Creuset mini-gryderne ind i olivenolie, del forsigtigt focaccia dejen i 4 små boller og placer dem i mini-gryderne. Lad dem hæve i mindst 2 timer.
-
6Efter 2-3 timer er focacciaerne klar til at blive prikket! Tilsæt olivenolie på focacciaerne og smør dine hænder ind i olie. Prik et par huller i brødet og tilføj honning, rosmarin og salt.
-
7Bag ved 220°C i 25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune!