
HOVEDINGREDIENSER
- Brød & korn
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 300 g mel (tipo 00)
- 250 ml lunkent vand
- 10 g gær
- 15 g salt
- 15 g sukker
- 20 g olivenolie
Topping:
- olivenolie, frisk rosmarin og honning
-
Fremgangsmåde
-
1Tilføj vand, gær, sukker og salt i en skål og rør rundt til gæret er opløst. Tilføj mel og rør sammen med en træske til dejen er ensartet.
-
2Dæk skålen med et fugtigt håndklæde og lad dejen hæve i 30 minutter.
-
3Smør dine hænder ind i olivenolie, og fold dejen to gange mens den stadig er i skålen, dæk skålen til igen og lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
-
4Gentag "step 2" en tredje gang og lad dejen derefter koldhæve i minimum 12 timer i køleskabet.
-
5Efter minimum 12 timer skal focacciaerne fordeles i gryderne og efterhæve. Smør Le Creuset mini-gryderne ind i olivenolie, del forsigtigt focaccia dejen i 4 små boller og placer dem i mini-gryderne. Lad dem hæve i mindst 2 timer.
-
6Efter 2-3 timer er focacciaerne klar til at blive prikket! Tilsæt olivenolie på focacciaerne og smør dine hænder ind i olie. Prik et par huller i brødet og tilføj honning, rosmarin og salt.
-
7Bag ved 220°C i 25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune!
Laora er selvlært bageblogger fra København, hvor hun driver kagebloggen @bakedbylaora på Instagram. Hun elsker at nørkle med ingredienser og udvikle opskrifter på kager, brød og andre søde sager. Hun forsøger altid at holde sine opskrifter korte og simple, så de er nemme at følge og forstå.
