- Mel
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl lunt vand
- 1 tsk. havsalt
- 1 tsk. kanel
- 200 g fuldkornsmel
- 100 g fint durummel
- 50 g rosiner
- 50 g mandler
- 50 g tranebær
-
Fremgangsmåde
-
1Opløs gæren i det lune vand i en skål sammen med havsalt.
-
2Bland kanel og de to slags mel, og rør det i lidt efter lidt. Ælt dejen i mindst 10 minutter, til den er glat og smidig. Ælt rosiner, mandler og tranebær ind i dejen.
-
3Læg dejen i en skål, og dæk den til med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i 1 time.
-
4Tænd ovnen på 225° C.
-
5Rul dejen til en lang pølse, ca. 2-3 cm tyk. Skær den i 12 stykker på ca. 10 cm med en skarp kniv. Læg dem på en bageplade.
-
6Drys flutene med mel, og bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
-
7Tip:
-
8Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.