- Kød
Ingredienser
- 600 g løg
- 200 g brun farin
- 100 ml portvin
- Salt
- 2-3 spsk. balsamico-eddike
- 800 g hakket oksekød
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 2 spsk. Teriyaki sauce
- 1-2 tsk. Worcester sauce
- 4 spsk. olie
- 1 bundt rucola
- 12 skiver cheddarost
- Små træspyd
- 12 miniburgerboller
-
Fremgangsmåde
-
1Pil løgene og skær dem fint til chutneyen. Læg dem i en gryde med brun farin og varm det i 5 minutter. Overhæld med portvin og smag til med salt og peber. Lad simre i omkring 35-40 minutter.
-
2Tilsæt balsamicoeddike til løg-chutneyen og lad det køle ned.
-
3Bland det hakkede kød med salt, peber, teriyaki og Worcester sauce. Del blandingen og form 12 små burgers. Pensl grillen med olie og steg burgerne i portioner. Steg hver burger i 4-5 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og læg dem i ovnen for at holde dem varme.
-
4Server burgerne med en skive cheddar og en skefuld løg-chutney. Sæt om nødvendigt burgerne sammen med træspyd.