Minitærter med gedeost og blåbær

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Minitærter med gedeost og blåbær
Opskrift på minitærter i butterdej med gedeost, timian og blåbærkompot. Tærterne passer perfekt ind på et lækkert ostebord.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 300 g butterdej
  • 150 g gedeost, fx sainte-maure
  • frisk timian
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 125 g friske blåbær
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ dl vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 2
    Rul butterdejen ud, og udstik 12 cirkler på ca. 6-7 cm i diameter. Prik huller med en gaffel flere steder på hver cirkel.
  • 3
    Kom cirklerne i en mini tærteform. Læg en tyk skive gedeost midt på hver tærte, drys med timianblade, salt og peber og stænk med olivenolie.
  • 4
    Kom blåbær, sukker og vand i en lille kasserolle, og kog det sammen ved høj varme i 5 minutter. Læg en spiseskefuld blåbærkompot i hver tærte.
  • 5
    Bag minitærterne i 15 minutter, til osten smelter, og butterdejen er sprød.